Koletateralna žrtva

Putinova navodna kćer nakon niza uvreda izbrisala profil na Instagramu

Zbog masovnog trolanja, djevojka koja se prije rado hvalila rasnošnim stilom života i izgledom, izbrisala je profil na omiljenoj društvenoj mreži, a sad s majkom povučemo živi u 4,1 milijuna dolara vrijednom penthouseu u Monte Carlu.

Iako je Monte Carlo već dugo omiljena adresa ruskih bogataša, misteriozna milijunašica Svetlana Krivonogikh i njezina kćer Luiza ovih dana privlače mnogo veću pozornost medija od bogatih sugrađana ruskog podrijetla. Postale su, najblaže rečeno, vijest dana. Ne, nije riječ o nagađanjima da li im je uz obalu kneževine, usidrena mega jahta. Ne radi se o zamrzavanju bankovnih računa, gašenju tvrtke registrirane u Europskoj uniji, niti se monegaške vlasti diskretno raspituju hoće li i kad napustiti njihov teritorij? Stvar je mnogo veća: Svetlana Krivonogikh navodna je (bivša) ljubavnica ruskog predsjednika Vladimira Putina, a osamnaestogodišnja Elizaveta (Luiza) njihova je kćer, piše New York Post. Ruski vođa prema čijim su naredbama civilni ciljevi u Ukrajini postali vojni, odgovoran za egzodus dva milijuna izbjeglica (prema podacima UNCHR-a), gotovo sravnjene stambene blokove ukrajinskih gradova Harkiva, Mariupolja, Černihiva, Sumija, Kijeva - ovih se dana često spominje i u Monte Carlu. Ondje, naime, Svetlana Krivonogikh i njezina kćer imaju 4,1 milijuna dolara vrijedan penthouse. Elizaveta, pak, nevjerojatno nalikuje svom navodnom ocu, Vladimiru Putinu, objavio je svojedobno ruski istraživački portal Proekt. Da bi mogli biti povezani, donedavno je "svjedočio" i njezin profil na Instagramu. Poput djece mnogih ruskih bogataša, objavljivala je statuse hvaleći se izgledom te raskošnim životnim stilom. Prije otprilike pet mjeseci s tim je prestala, a ovog mjeseca njezin Instagram profil s 84.000 pratitelja, potpuno je izbrisan. Razlog? Trolanje bijesnih pratitelja sa svih strana svijeta.

Čitajte i: Najpoznatije Ukrajinke Jovovich i Kunis zgrožene užasom u svojoj zemlji: ‘Obični ljudi plaćaju danak krvlju i suzama‘

image

Poput djece mnogih ruskih bogataša, na Instagramu je objavljivala statuse hvaleći se izgledom te raskošnim životnim stilom

INSTAGRAM/WILLWEST NEWS/PROFIMEDIA

Točnije, Luizin profil zadesila je "poplava" neprijateljskih komentara. Prenosimo tek dio. Jedna poruka je glasila: "Sjedi li u bunkeru? Kao štakor?" U drugoj je optužuju da je "kći tog vraga" i "ratnog zločinca". Pisalo je kako je "kriva zbog pasivnog suučesništva. To je isto kao i većina Nijemaca u nacističkom razdoblju". Neki pratitelji pozvali su je da kaže Putinu neka zaustavi krvoproliće u Ukrajini: "Nazovite ga. Ako vas voli, možda ga možete uvjeriti da prestane ubijati". Drugi, pak, komentar glasi: "Mogla je barem pokazati da se ne slaže s onim što njezin otac radi, nekako utjecati na njega."

Tajna veza

Evo kako je otkriveno da bi Elizaveta mogla biti tajna, nepriznata kćer Vladimira Putina. Informaciju o djetetu koje su, navodno, dobili Svetlana Krivonogikh i Vladimir Putin, pojavila se u ruskim medijima. Među prvima ju je u studenom 2020., objavio istraživački portal Proekt, zaslužan za raskrinkavanje poslovnih veza dijela ruskih oligarha s Putinom. Zato ne čudi što je Roman Badanin, glavni urednik portala Proekt, u srpnju 2021. morao napustiti Rusiju i evakuirati uposlenike kako bi izbjegli mogući kazneni progon - nakon što je Proekt zabranjen, izvijestio je Reuters.

U Rusiji se već dugo nagađalo da su Svetlana Alexandrovna Krivonogikh i Vladimir Putin navodno bili u vezi krajem 1990-ih i početkom 2000-ih. Pohađala je Državno sveučilište za ekonomiju i financije u Sankt Peterburgu, a na Odsjeku za međunarodne ekonomske odnose diplomirala je prije 22 godine. Kćer Elizavetu (poznatu kao Luiza Rozova), rodila je u ožujku 2003. Prema Proektu, Svetlana je upoznala Putina početkom 90-ih. Navode kako su barem jednom (točnije, 1999.) letjeli istim letom iz Sankt Peterburga za Moskvu. Nakon što je diplomirala "njezin se život počeo dramatično mijenjati" - stekla je udjele u nekoliko velikih tvrtki, posebice, uključujući banku Rossiya, navodi Proekt, čije istraživanje prenosi portal Meduza.

Ukratko, došli su do njezinih susjeda iz zgrade u Sankt Peterburgu, gdje je odrasla. Prema njihovim riječima, izvor njezinog nenadanog bogatstva bio je imućan dobročinitelj - kojeg je jedan susjed opisao kao "člana peterburške vlade".

Čitajte i: Čelična lady ukrajinskog vođe: Olena Zelenska o životu s glumcem koji je postao predsjednik

image

Elizaveta nevjerojatno nalikuje svom navodnom ocu, Vladimiru Putinu, objavio je ruski istraživački portal Proekt

ELIZAVETA KRIVONOGIKH/WILLWEST NEWS/PROFIMEDIA

Svetlana Krivonogikh danas je suvlasnica 2,8 posto banke Rossiya, najveći je pojedinačni suvlasnik skijališta Igora (tamo je Putinova kći Katerina 2013. organizirala vjenčanje) te Leningrad Centra, umjetničkog sjedišta s multimedijalnim dvoranama koji može primiti do 1000 posjetitelja, a nalazi se u srcu Sankt Peterburga. Ukratko, istraživači Proekta procjenjuju kako cjelokupna vrijednost imovine obitelji Krivonogikh iznosi 7,7 milijardi rubalja (oko 101 milijun dolara). Radi se o 1,1 milijardu rubalja (oko 14,5 milijuna dolara) uloženih u nekretnine te 800 milijuna rubalja (oko 10,6 milijuna dolara) u dionicama banke Rossiya, jednoj od dvadeset najvećih ruskih banaka. Glavni dioničar je Jurij Kovalčuk, navodni prijatelj Vladimira Putina. Zanimljivo je to je 2014. godine, odmah nakon ruske aneksije Krima, banka dospjela je pod tada uvedene sankcije, nakon čega je Putin najavio da će u znak podrške otvoriti račun kod banke Rossiya i tamo primati plaću. Kad su ruski novinari kasnije pitali Putinovog glasnogovornika Dmitrija Peskova poznaje li predsjednik Svetlanu Krivonogih, odgovor je glasio: "Prvi put čujem za ovu ženu. Nikad nisam ništa čuo o tome i ne znam ništa", rekao je.

Život u Švicarskoj

Poznato je kako s bivšom suprugom, nekadašnjom stjuardesom Lyudmilom Shkrebnevom, Putin ima odrasle kćeri, Mariju i Katerinu. S navodnom partnericom, bivšom gimnastičarkom Alinom Kabaevom, navodno je dobio četvero djece. Prema pisanju američkih medija, nalaze se na sigurnom u Švicarskoj. Navodno imaju i švicarske putovnice, pa ih vlasti ne mogu ljubazno zamoliti da napuste zemlju. Čini se da im ništa ne nedostaje, dok obitelji u Ukrajini prolaze kroz strahote kakve smo viđali u Domovinskom ratu, posebno u Vukovaru. Svijet je zgrožen razaranjima, a nedužni i dalje ginu.

Linker
25. travanj 2024 08:44