Natrag u normalu

Prva dama održala obećanje: Sanja Musić Milanović cijepila se protiv koronavirusa pred kamerama

Tjedan dana nakon predsjednika države, cijepila se i njegova supruga - također pred kamerama i javno, kako je nedavno i obećala - te je pozvala sve sugrađane da učine isto.

Sanja Musić Milanović primila je svoju dozu cjepiva protiv koronavirusa, baš kako je i najavila u prijašnjim medijskim istupima. Fotografija i video prve dame, kojima je zabilježeno njeno primanje cjepiva, objavljeni su na stranicama Nacionalnog programa "Živjeti zdravo" Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Kolege s kojima Musić Milanović razgovara objašnjavaju joj kako je ništa neće boljeti. "Cijepite se i vi", poručila je Sanja Musić Milanović preko zaštitne maske, obrativši se kameri i svim pratiteljima.

Ovime je supruga predsjednika održala obećanje koje je dala prije nekoliko tjedana, kada je najavila da će se cijepiti protiv Covida-19. Liječnica i voditeljica Službe za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, javnim je istupom krajem prosinca 2020. u Dnevniku Nove TV objasnila zašto će se cijepiti.

'Cijepim se da ne završim na respiratoru'

"Spremna sam se cijepiti čim dođem na red, odmah, javno", kazala je prva dama i dodatno objasnila. "Ja se cijepim jer ne znam kako će me bolest zahvatiti. Izgleda da postoji određena genetska predispozicija koja određuje kako ćemo na nju reagirati. I ne znate jeste li u kategoriji asimptomatskih ili onih koji će imati vrlo teške komplikacije i letalni ishod. Ja ne znam u kojoj sam kategoriji, ali ako se cijepim onda znam da sam sigurna. I da sam u kategoriji onih koji sigurno neće završiti na respiratoru sa smrtnim ishodom. I to je ključ", kazala je Musić Milanović.

U istom je obraćanju pojasnila da ako nas se ne cijepi 67 posto nećemo doseći kolektivni imunitet. Cijepljenje prve dame objavljeno na društvenim mrežama popraćeno je oznakom - natrag u normalu.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, također je primio svoju dozu cjepiva i to prije tjedan dana, 7. siječnja. U okviru kampanje "Misli na druge, cijepi se”, političar je cijepljen u Uredu predsjednika na Pantovčaku.

"Pozivam sve koji žele, ali i one koji ne žele i dvoume se, da se cijepe, da uzmu ovo ili bilo koje od verificiranih cjepiva. Bolje je cijepiti se nego razboliti se”, poručio je Milanović tom prilikom.

Linker
20. travanj 2024 12:22