Naučili su lekciju

Shopping greške domaćih zvijezda: Jole htio razveseliti djecu, Matija požalila zbog malih ženskih ‘slabosti‘, Zorici ‘investicija‘ skuplja prašinu...

Svi smo barem jednom u životu bacili novac u vjetar i kupili neku stvar koja nam se pokazala nepotrebnom. Ovaj nepopularni trend posebno je došao do izražaja otkako smo zbog pandemije više zatvoreni u domovima. Dokazuju to i naši poznati čija je lista shopping promašaja urnebesna.

Sjećate se kako su se u vrijeme lockdowna brzinom munje praznile police u trgovinama jer su mnogi iz straha da će „karantena” dugo potrajati pohrlili nabaviti zalihe namirnica i higijenskih potrepština? Neki zbog toga i danas u smočnicama imaju viška tjestenine, brašna, ulja i svega sličnoga, no to nije jedino na što se znatno više nego prije trošio novac kad smo se suočili s covidom. Analitičari tržišta iznijeli su zanimljive podatke prema kojima je u tom periodu znatno porastao interes za svom mogućom robom, od aparata za kavu, pegla za kosu, igračaka....

Samo za Gloria.hr posljedice impulzivnog šopinga u doba korone otkrili su nam kreatorica Matija Vuica, pjevač Joško Čagalj Jole, pjevačica Zorica Kondža, televizijska novinarka i voditeljica Mirta Šurjak te operni pjevač Ronald Braus.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Matija Vuica zaletila se nekoliko puta

Moj je Jure kupio mali ručni masažer s puno nastavaka kako bi tretirao neke tetive i bolna mjesta. Međutim, ja sam skužila da je super i za celulit i oblikovanje tijela i odmah sam mu rekla da za mene naruči još jedan, jer ja ću ga kao stalno trebati pa da nije frka. I uistinu super spravica. Čak sam i svoju šnajdericu Kristinu "zapalila" da ga kupi. I tako sam se ja masirala punih tjedan dana! Sad je negdje pod krevetom, a Kristina je i zaboravila da ga ima. Jure i ja smo nabavili i profesionalni foto aparat. Mislila sam kako je dobro da se nađe kad je jeftin, a pomamila sam se i za "fake" Gucci naočalama. Naravno, nisam ih uopće nosila.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Joško i Ana Čagalj ispunjavali su želje djeci

Naša kći Ema obožava peći kolače, a kako nam je "kužinavanje" u vrijeme lockdowna bila glavna zabava, nabavili smo nove posude i kalupe za slastice. Neke koristimo i danas, a neke nam samo zauzimaju mjesto u kuhinjskim ormarićima. Sinu Ivanu smo kupili trampolin koji nas je čak i spasio tih nekoliko tjedana. No, sada je i njemu draže igrati se u dječjim parkićima.

image
DANIJEL BARTOLIC/CROPIX

Ronald Braus još čeka pravu priliku...

Stvarno ne znam što sam mislio kad sam na početku pandemije odlučio kupiti novu skijašku opremu. Ne samo da je još nisam iskoristio, nego ni znam kad ću, s obzirom na trenutačnu situaciju s koronom. Od muke sam u novom skijaškom odijelu dva dana šetao po stanu. Nisam se proslavio ni s gomilanjem silne hrane.

image
SAŠA BURIĆ/CROPIX

Mirta Šurjak boji se da je već znaju svi dostavljači

Mislim da dostavljačke službe imaju noćne more od mene s obzirom da sam u početku pandemije stalno visila na stranicama za online trgovinu. Između ostalog sam kupila peglu za kosu koju uopće ne koristim jer su se frizerski saloni relativno brzo otvorili. A posebno sam pretjerala s odjećom. Još nijednom nisam odjenula jednu šljokičastu haljinu i crni kombinezon koje sam tada kupila. Oba komada su za neke posebne prilike.

image
SASA BURIC/CROPIX

Zorica Kondža je iskreno požalila

Čim sam lani čula da će se zbog korone zatvoriti kafići, rekla sam mužu da nam treba aparat za espresso. Ne bih htjela lagati, ali nisam sigurna jesmo li ga iskoristili više od pet puta. Nije nam isti gušt doma piti espresso kao i vani pa smo se brzo vratili na domaću tursku kavu. Bilo bi mi draže da sam kupila neku veću stvar pa bi barem na nju mogla vješati robu. Ovako taj aparat samo skuplja prašinu.

Linker
18. travanj 2024 14:21