uspjela ga vratiti

Ovog puta nisu bili hakeri! Poznata domaća influencerica ostala bez Instagrama: ‘Cijela platforma je zapravo nesigurna‘

Jednoj od naših najuspješnijih influencerica ovog je mjeseca bio onemogućen pristup Instagram profilu - što je njen alat za rad. Srećom, nakon šest dana strpljenja i neumornog pokušavanja, uspjela ga je vratiti.

Model, influencerica i dizajnerica Lidija Lešić protekle će uskrsnje praznike pamtiti po velikom stresu i nesigurnosti zbog toga što joj je bio onemogućem pristup Instagram profilu. Jedna od naših najuspješnijih influencerica posao temelji na objavama putem te društvene mreže, a neizvjesnost, nesigurnost i manjak informacija koji su je snašli prilično su je zabrinuli. Za čitatelje Gloria.hr Lidija je detaljno objasnila što joj se dogodilo te je dala dragocjene savjete za sve one koji se nađu u sličnoj situaciji.

"Od Uskrsne nedjelje bio mi je onemogućen pristup Instagramu bez ikakvog obrazloženja i upozorenja. Samo mi je u jednom trenu dugo učitavalo profil da bi nakraju samo zabijelio ekran i dolje se zacrvenilo '!Challenge required'. Iza toga uopće nisam mogla ući u aplikaciju Instagrama pa sam išla brisati aplikaciju, pokušala se logirati na drugim uređajima, i-Pad-u i laptopu, uz pomoć kodova aplikacije Duo Mobile te uz pomoć kodova koji su mi stizali na mobitel, ali bezuspješno. Kodovi ili ne bi stizali ili ne bi radili. Dobila sam poruku na ekran u kojoj je pisalo kako provjeravaju moje podatke", opisala je početak prave noćne more Lidija.

Tri dana bez glasa

Neko vrijeme ništa nije mogla napraviti, niti je dobila ikakve informacije. "Treći dan mi je na ekranu pisalo kako mi je račun onemogućen radi kršenja njihovih pravila - što je zaista nevjerojatno jer nikada nisam objavila nešto što bi kršilo neka od njihovih pravila, niti sam ikada bila obaviještena o kršenju istih ukoliko i jesam", kazala je Lidija. U razgovoru je otkrila da joj je u ovom slučaju ipak bilo nešto lakše jer se radilo o Instagramovoj službi, a ne hakerima koji ucjenjuju korisnika.

"Javila sam se i na FaceBook chat i rečeno mi je kako se trebam strpiti. Na žalost, vrijeme mi je bilo užasno bitno, meni Instagram nije samo platforma na kojoj tu i tako postam nekakve slike, nego platforma za rad!", rekla je.

Već je bila žrtva hakera

Lidiji zaista nije bilo nimalo svejedno, naime, već je jednom ostala potpuno bez svog uspješnog Instagram profila. Taj puta našla se na meti hakera.

"Prije dvije i pol godine hakirali su mi stari profil i krenula sam od nule, jer nije bilo druge, pokušala sam sve i svašta ali jednostavno nije bilo pomoći, od tada novi profil @lidijalesic je aktivan i vrijedno i strpljivo radim na svom profilu pazeći na ama baš svaki korak. Sumnjivi ljudi su mi blokirani, linkove nikada nikakve ne otvaram, stvarno sam oprezna. Nisam htjela ponovno neugodnosti i taj osjećaj nemoći i straha radi ucjene i cijelog procesa hakiranja.

"Mislila sam kako sam uz '2fac autentification' zaštićena, ali očito nisam. Zaista ne mogu vjerovati da mi se ovo opet događalo, ipak na malo drugačiji način, ali opet u konačnici vrlo stresan", iskrena je Lidija.

Kada su se stvari počele riješavati

Stvari su se počele riješavati nakon nekoliko dana. Opisala nam je dealjno što je poduzela i kako je tekla konverzacija između tehničkih službi.

"Na koncu je FaceBook bussiness support bio od velike pomoći i šesti dan mi se vratio profil uz poruku :

'Hi Lidija Lesic,

Thanks for contacting us. We suspended your account by mistake. We're sincerely sorry for this error and any inconvenience you may have experienced. We have restored your account and you should be able to access it again.' I nakon toga sam primila Instagram Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. e-mail Password Reset", objasnila je Lidija i dodala da se nakon toga napokon uspjela ulogirati - bio je to šesti dan.

Video koji joj je mnogo pomogao

Istaknula je da joj je video s upitama koji je snimila Petra Čolak mnogo pomogao, kao i kontakt s kolegicom imfluencericom.

Pogledajte video

"Petra Čolak mi je stvarno pomogla. Smirila sam se malo budući mi je rekla da joj je doslovno sve isto bilo i da joj se profil vratio. Stupila sam i u kontakt s njom i sve linkove koji su u opisu profila sam koristila za prijavu", naglasila je Lidija Lešić te je priložila video koji joj je pomogao da poduzme pravilne korake prema povratku profila.

Na kraju svega otkrila nam je kako se osjeća. "Sretna sam, ali nekako i dalje zabrinuta budući je cijela platforma zapravo nekako nesigurna. Moj Instagram profil bio je onemogućen šest dana greškom", zaključila je Lidija Lešić.

Linker
18. travanj 2024 20:39