Ništa od mirnog dogovora

Nikolina Ristović i Vidojev otac vode otvoreni rat oko imovine: On iznio nove ružne optužbe na račun voditeljice

Kako se čini, poznata Zagrepčanka koja je početkom svibnja ostala bez muža i oca svoje mlađe kćeri, još dugo njegovu smrt neće moći oplakivati u miru.

Kad je prije mjesec i pol dana iznenada preminuo suprug Nikoline Ristović, poznati srpski povjesničar umjetnosti Vidoje Ristović, na prvu je izgledalo da voditeljica veliki oslonac i utjehu ima u svom svekru, poduzetniku Viktoru Ristoviću. No, vrlo brzo postalo je jasno da Ristović senior nema namjeru sa snahom dijeliti obiteljsku imovinu, a nakon što je Nikolina za medije potvrdila da joj Vidojev otac duguje njegovu ostavštinu, donedavne tenzije između njih pretvorile su se u bespoštednu bitku.

image

Nikolina se navodno s kćeri planira preseliti u neku europsku metropolu.

DAMJAN TADIC/CROPIX

Posljednji udarac zadao je Viktor Ristović koji je krajem tjedna u srpskom Kuriru ponovno napao snahu. Kako tvrdi, Nikolini je uplaćivao po 100 tisuća eura za izgradnju kuće u Zagrebu koja je trebala biti dom voditeljice i njezine obitelji, a sada je postala glavnim prijeporom između njih dvoje.

'Jednostavno ću vas pitati, možemo li vi i ja sada dijeliti vašu imovinu? Ne možemo! Pa ne može ni ona dijeliti moju imovinu! Kako, dovraga, može dijeliti mog djeda? Naslijedio sam kuću u centru grada, 18 stanova u Cvijićevoj koja je restitucijom oduzeta mom djedu i vraćena meni. Naslijedio sam grobnicu na Novom groblju vrijednu pola milijuna eura koja je izrađena od mramora i bronce. A sad, kako bi sa mnom dijelila imovinu mog djeda i oca, moje majke? Ona bi trebala dijeliti, što bi trebala dijeliti, ja ništa ne razumijem?!", rekao je Viktor Ristović pa nastavio:

"Vidoje je skupljao starine, volio ih je i pažljivo birao. Poklonit ću ih Povijesnom muzeju ili bilo kome drugome tko će od toga napraviti ostavštinu. Mislim da joj neću dopustiti da te starine, koje je on volio, odnese u Hrvatsku ili da ih ovdje širi i prodaje. Volio ih je i kupio ih je, ali ne njenim novcem, nego mojim. U životu sam imao šest galerija, antikvarijata, stanova... To je sav novac koji sam mu dao. Ljudi pišu, pišu, ona priča neke nebuloze, ne znam... Bio je pod pritiskom, ona je inzistirala da se ta kuća u Zagrebu obnovi i da ga dovuče tamo. Imam sve uplatnice. Platio sam joj po 100.000 eura, imam sve. U 43 godine nikad nisam vikao na Vidoja, kunem mu se da se nikad nismo posvađali, nikad ga kao dijete nisam udario. Ne znam što ona hoće, uvijek smo bili bogati', izjavio je za Kurir Viktor Ristović, koji je i otkrio da s Nikolinom više uopće ne želi razgovarati te joj ne odgovara na njezine pozive.

image

Viktor Ristović zadao je snahi novi udarac.

PEDJA MILOSAVLJEVIC/CROPIX

Srpski mediji nagađaju da je povod ovakvim Viktorovim objedama Nikolinina nedavna objava na Instagramu kada je nakon jednog njegovog medijskog istupa znakovito napisala da je "upoznala demone među najbližima". Nema dvojbe da se u tome sam prepoznao budući da njihov rat oko podjele imovine traje već neko vrijeme.

Nikolina se još nije osvrnula na svekrove nove napade. Umjesto toga, današnju je objavu posvetila kćerkici Uni Sofiji i njihovom nastojanju da zajedničkim snagama prebrode svoj veliki gubitak.

"Rekli su nam - korak po korak. Tako smo i krenule. Jedna pored druge, ruka u ruci, združeni strahovi i objedinjene nade. Pitala me je - kako da zna da ja neću otići? Počinješ shvaćati konačnost svega. I da iz toga proizlazi jedna nova ljepota - dan po dan, male pobjede, nogu pred nogu, i jednoga dana ćeš podići pogled i shvatiti da si se uspeo uz planinu čije te podnožje plašilo. I evo nas. Korak po korak.", napisala je u dirljivoj objavi Nikolina, koja je navodno prijateljima priznala da razmišlja o preseljenju u neki europski grad.

Čitajte i: SRPSKI MEDIJI: 'NIKOLINA SAMO PLAČE I DOZIVA VIDOJA. STOPIRALA JE I IZGRADNJU VILE U ZAGREBU'

Linker
18. travanj 2024 23:49