Marina Šimac Pintarić i Anja Perkov zajedno su pokrenule brand Pawsome Stuff kojeg kućni ljubimci, ali i njihovi vlasnici, obožavaju.
 Vedran Peteh
Gdje caruju psi i mačke

Multifunkcionalni su, a koriste i ljudima! Namještaj za kućne ljubimce - i to s domaćim potpisom

Ljubav prema životinjama inspirirala je Marinu Šimac Pintarić i Anju Perkov za zajednički dizajnerski pothvat - izradu multifunkcionalnog namještaja za ljubimce, korisnog i ljudima.

Zagrebačka arhitektica Marina Šimac Pintarić (32), ljubiteljica životinja i vlasnica desetogodišnjih maca Belle i Norah, godinama je bila u potrazi za promišljeno dizajniranom opremom za svoje ljubimice, no pješčanici, grebalice i ormarići koje je nalazila u klasičnim trgovinama za životinje nisu je zadovoljavali ni izgledom ni funkcionalnošću. A onda je prije četiri godine u jednom arhitektonskom uredu upoznala inženjerku građevine Anju Perkov (33), vlasnicu mješanca Spocka. Uskoro su postale najbolje prijateljice i našle sjajan način da spoje ljubav prema dizajnu i životinjama: pokrenule su Pawsome Stuff, brend multifunkcionalnog pet friendly namještaja i dodataka za pse i mačke.

Izrađujemo drvene kućice, ormariće, krevete i jastuke za ljubimce koji se savršeno uklapaju u moderno dizajnirane stanove.

"Većina proizvoda napravljena je tako da izgleda kao običan komad namještaja, koji na prvu uopće ne izgleda kao da je namijenjen životinjama. Praktični su i multifunkcionalni, što znači da, primjerice, pješčanik za mace izgleda poput komode, a koristan je i ljudima. Na nju se mogu staviti razne sitnice, a sa strane ima elastične špagice za umetanje novina, daljinskog upravljača, vrećice s grickalicama... Ja, recimo, ormarić za odmaranje maca, koji mi se nalazi pokraj kreveta, koristim kao noćni stolić na koji odlažem knjige, mobitel i naočale", objašnjava Marina.

Marija Gašparović
Drvene kućice, ormariće i krevete dizajnerice su savršeno uklopile u izgled modernih stanova.

Dvije su prijateljice na početku podijelile posao - Marina je zadužena za dizajniranje namještaja, a Anja za dodatke od tekstila. Osim klasičnih jastučića - koji se mogu koristiti i za sofu - osmislila je velike jastuke za krevet za pse te Cave, supermekanu kombinaciju jastuka i dekice.

Namještaj s našim dizajnom možemo napraviti u željenoj veličini i boji.

"Moj Spock je obožava, jer je zamišljena kao 'pećina' sašivena od minkyja, tkanine koja se inače koristi za izradu dekica za bebe. Iako ju je odavno prerastao, i dalje mu je to omiljeno mjesto za zavlačenje", kaže Anja, koja se bavi ilustracijom i osmišljava dizajn za Pawesome Stuff tekstile. Uzorke, najčešće apstraktnih i geometrijskih oblika, Anja printa na pamučne tekstile u tvornici Lollipop u Koprivnici, što joj omogućuje izradu malih serija. Naime, većinu proizvoda koje rade su po narudžbi, a mogu se naručiti putem njihova webshopa.

Marija Gašparović
Pawesome Stuff nudi i proizvode od tekstila, njih kao dodatke izrađuje Anja Perkov.

"Izrađujemo ga u stolariji u Rakitju od šperploče i medijapana, a premazuje se ekološkim lakovima", govori Marina, dodajući da su njihovi kupci najčešće mlade urbane žene. Mnoge žive u manjim stanovima pa im ideja da se ormarić za macu ili psa (najčešće ih naručuju za čivave, maltezere i pomerance) može uklopiti u prostor kao dio namještaja mnogo znači.

Naša je misija usrećiti životinje i razveseliti njihove vlasnike.

"Otkad sam udomila psa, moj život se iz temelja promijenio. Dobila sam najboljeg prijatelja i veliku odgovornost. Zahvaljujući Spocku mnogo više vremena provodim vani i u prirodi. A kad idemo u grad, obavezno mu stavim šarenu maramu Pawesome, koju radimo od ostataka materijala za jastučiće jer smo ekološki osviješteni i ne želimo bespotrebno bacati stvari. Dio zarade od marama dajemo u humanitarne svrhe raznim udrugama za životinje. Kad radimo kampanje, na fotografijama su uvijek psi i mace koje treba udomiti jer nam je stalo da im pomognemo", ističe Anja.

Josip Ninković
Namještaj se izrađuje u u stolariji u Rakitju od šperploče i medijapana.

Odnedavno dvije prijateljice imaju novi zajednički projekt - studio za dizajn interijera Amma living. Osim usluge klasičnog uređenja interijera, nude i dizajn pet friendly stanova i ureda. A u njih će se sasvim sigurno odlično uklopiti Pawsome Stuff proizvodi.

Čitajte i:

Zlatna, brza i žestoka: Maja je državna prvakinja i ima najbolji rezultat u povijesti hrvatskog biciklizma

Upoznajte tatu blogera koji osvaja iskrenim i britkim tekstovima o roditeljstvu: 'Žene, naklon do poda!'

Hrabra majka iz Splita otvara školu: Dugo se borila za napredak teško bolesne kćeri - i uspjela!

Zatočeništvo na stadionu nogometnog trenera Simona Rožmana: 'Moji dani u staklenoj loži NK Rijeke'

Linker
15. travanj 2024 01:47