Priroda i moda

Ivana Kujundžić Rupčić na Floraartu izlaže haljinu-instalaciju od proljetnog cvijeća i dalmatinskog bilja

Modna dizjanerica prije desetak godina dobila je ideju za modne kreacije od bilja koje je nazvala ‘Četiri godišnja doba‘, a sada će jednu od njih, onu proljetnu prvi put predstaviti javnosti.

Svestrana Ivana Kujundžić Rupčić, samozatajna supruga našeg slavnog perkusionista i putopisca Hrvoja Rupčića, bit će jedna od sudionica na ovogodišnjem Floraartu koji će na zagrebačkom Bundeku održati od 19. do 22. svibnja. No neće se tamo pojaviti kao kreatorica cvjetnih aranžmana već će ova fotografkinja, glazbenica, dizajnerica, osnivačica brenda ''Monarch fashion'', predstaviti svoju instalaciju - haljinu od cvijeća.

image
HRVOJE RUPČIĆ

''Modom se bavim više od petnaest godina, a ideja o haljinama od cvijeća pala mi je na pamet još prije desetak godina. Ideja je bila da za svako godišnje doba napravim kreaciju od onog što nam u tom trenutku priroda pruža i tada je nastala moja prva jesenska pa onda i zimska kreacija'', kaže nam Ivana Kujundžić Rupčić koja je od malena okružena prirodom.

Rođena je u Imotskom, pomalo surovom kraju gdje se zaljubila i u planinarenje, hobi koji ju je uz glazbu povezao s današnjim suprugom. Par se prije godinu i pol dana odselio iz zagrebačke vreve na rub Zagreba, u kuću pokraj Kupinečkog Kraljevca okružen šumom.

image

Hrvoje Rupčić i supruga Ivana od malena sinčića Petra uče ljubavi prema prirodi.

PRIVATNI ALBUM/FACEBOOK

Čitajte i: Fenomen Anna Wintour: Kako je ledena modna kraljica, koja živi za posao, smekšala svoje srce - zbog unuka

Ljubav prema prirodi

''S obzirom na to da sam posljednje vrijeme zaokupljena brigom oko našeg sinčića Petra koji ima godinu i osam mjeseci, ne stignem šivati pa sam se ponovo vratila ideji koju sam započela davnih dana. Svaka od mojih haljina učinjenih od cvijeća i grana koje pronalazim u svom okruženju je nosiva, jedino nažalost, ne traje dugo.'', sa smijehom objašnjava ova osebujna umjetnica koja je haljine šivala i od egzotičnih materijala donesenih s Bliskog istoka koji je na motoru proputovala sa svojim suprugom.

image

Jesenska kreacija Ivane Kujundžić Rupčić.

KATARINA ČUVAR

No haljina koju će izložiti na Floraartu neće biti samo od biljaka i cvijeća iz okolice Kupinečkog Kraljevca, već će joj prijateljica iz Dalmacije donijeti grane maslina, smreke i svega onoga što raste na jugu Hrvatske, a cvjetnu odijevnu instalaciju izraditi će dan uoči otvaranja.

Tako će predstaviti kreaciju koja će kombinirati dalmatinsko i kopneno bilje, a mi joj želimo da u punom cvatu potraje sva četiri dana koliko će trajati tradicionalna zagrebačka izložba cvijeća.

image

Ivana Kujundžić Rupčić u kreaciji od zimskog bilja.

KATARINA ČUVAR
Linker
11. travanj 2024 10:33