Pokazali veliko srce

Doris Dragović i Petar Grašo pjevali su na humanitarnoj večeri za dom djece bez roditeljske skrbi

Uzvanicima su kuhali vrhunski chefovi, a na aukciji je prodan dres reprezentativca Marka Livaje za 25 tisuća kuna.

​Na humanitarnoj večeri za djecu Maestrala prikupljeno je ukupno 375 tisuća kuna za obnovu stana u Splitu u kojemu živi 30-tak mladih iz Dječjeg doma ​Maestral, stariji od 18 godina, čime je prikupljen novac za procijenjene radove preuređenja stana.

Humanitarna večera održana je sinoć u restoranu Kampus. Dječji dom Maestral je na gala večeri okupio donatore​,​ tvrtke i ljude dobra srca, koji su među prvima donirali 200 tisuća kuna za rekonstrukciju stana mladim Maestralovcima.

image

Petar Grašo s djecom iz doma Maestral

IVICA MATIC

Tijekom večeri je održana aukcija s dresom zvijezde Hajduka Marka Livaje na kojoj je prikupljeno dodatnih 25 tisuća kuna, ali najveće iznenađenje večeri je donacija od 150 tisuća kuna od uzvanika koji je želio ostati anoniman​, kažu organizatori iz Dječjeg doma Maestral​.

image

Jedan od chefova koji je kuhao na večeri bio je i Hrvoje Zirojević

IVICA MATIC

Napominju da je time ispunjen novčani cilj akcije, ​u kojoj je prikupljeno čak više od 350 tisuća kuna, na koliko su procijenjeni radovi detaljnog preuređenja stana, koji je do sada bio dom tridesetak mladih Maestralovaca.

​Na večeri je bilo 350 uzvanika ​koje su zabavljali Petar Graš​o​, Zoric​a​ Kondž​a​, Jošk​o​ Banov, Doris Dragović, Iv​o​ Amulić, operne i koncertne pjevačice Terezij​a​ Kusanović i Josipa Šušnjar​a​.

Čitajte i: Na ovogodišnjem Fuliranju i neka poznata lica: Golupčići Hana i Grašo zasjenili tatu Tončija i prijatelje

Večera je organizirana uz pomoć Studentskog centra Split, a volonterski su se angažirali i poznati hrvatski kuhari ​i to​ Hrvoje Zirojević, Ivan Pažanin, Duje i Ante Pisac, Roko Puče, Pero Savanović, Matko Ivanišević i Duje Milić, koji su uzvanike počastili vrhunskom hranom.

image

Dres Matije Livaje prodan je za 25 tisuća kuna

IVICA MATIC

​​Večeri su prisustvovali u ime hrvatskog premijera Andreja Plenkovića državna tajnica Marija Pletikosa iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban sa suradnicima, splitski gradonačelnik Ivica Puljak, saborska zastupnica Marijana Puljak, ​mons.​ Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit, brojne tvrtke​ i​ osobe dobre volje.​

Ravnateljica ​Dječjeg doma Maestral Jelena Burazin je zahvalila svima na donacijama, ali i podršci i ljubavi koju su pokazali djeci​ kroz sve protekle godine, ali i one koje dolaze.​ ​

image

Na večeri je bio i splitski gradonačelnik Ivica Puljak

IVICA MATIC

Svi oni koji žele podržati djecu i Dom Maestral mogu svoje donacije uplatiti na žiro račun Maestrala HR1023900011100024990 ili kupiti umjetničke slike poznatih hrvatskih umje​t​nika putem web shopa, na stranici www.ddmaestral.hr. Web Shop je,​ ​kao poklon Maestralu, izradila informatička ​tvrtka iz Splita DB Touch.

Linker
19. travanj 2024 04:20