SMRT OD PREDOZIRANJA

Američki reper DMX otišao je kako je i živio: Glazbenu karijeru gradio je između suđenja i zatvorskih kazni

Bio je zlostavljano dijete, koje je noću lutalo ulicama sa psima lutalicama, a na drogu se navukao kao 14-godišnjak.

Američki reper i glumac Earl Simmons, poznatiji po umjetničkom imenu DMX, što je kratica za Dark Man X, preminuo je od posljedica srčanog zastoja uzrokovanog predoziranjem.

Autor hitova 'Party Up', 'Where the Hood At?', 'X Gon' Give It to Ya' rođen je 18. prosinca 1970., a nosio je majčino prezime jer je otac s njim i majkom prekinuo svaku vezu prije njegova rođenja. Kao dijete je bolovao od bronhijalne astme, a niti majka ga nije mazila nego ga je fizički i psihički zlostavljala skupa sa svojim partnerima koje je mijenjala kao čarape. Kao 12-godišnjak je završio u popravnom domu, a omiljena zabava bilo mu je noćno lutanje ulicama Yonkersa, grada u saveznoj državi New York, u pratnji pasa lutalica. U popravnom domu upoznao je ekipu hip hopera, koji su ga poticali da piše tekstove i glazbu, za što se pokazao iznimno nadarenim.

Pogledajte video

Čitajte i: Preminuo princ Philip! Nije uspio dočekati svoj 100. rođendan...

Buran privatni život

Glazbena karijera bila mu je isprekidana odlascima u zatvor zbog krađe, opiranja policajcima na dužnosti, bezobzirne vožnje, posjedovanja lažnih isprava, okrutnosti prema životinjama, posjedovanja i prodaje ilegalnih supstanci, neplaćanja alimentacije, neodazivanja na sudske pozive, pljačku, vožnje bez dozvole i porezne prevare - državnom proračunu ostao je dužan više od dva milijuna dolara.. Jedanput je čak iz zatvora uspio pobjeći, ali se kasnije sam prijavio na odsluženje ostatka kazne.

Jednom se 'pohvalio' da ne postoji droga dostupna u SAD-u koju nije probao, pa mu uz takvu autobiografiju nadahnuća za pisanje žestokih tekstova, kakve je publika sa statusom autsajdera s ulica velikih gradova obožavala, nije mu nedostajalo. U karijeri je objavio osam albuma od kojih su najuspješniji nominirani za najvažnije diskografske nagrade Grammy, MTV i American Music Award. O njegovoj popularnosti svjedoči i činjenica da su ga autori kultnog crtića South Park 1998. uvrstili kao lik u svoj serijal.

Linker
09. travanj 2024 21:10