ZBOGOM, TORINO

Pravda za Ronelu! Svi hvale Ukrajinu i Latviju, Hrvatsku i Sloveniju ne spominju, a plaču za Albanijom

Donosimo reakcije i komentare stranih medija na prvu polufinalnu večer Eurosonga, na kojoj je svoj nastup u Torinu završila hrvatska predstavnica Mia Dimšić.

Ispadanje naše predstavnice Mije Dimšić s pjesmom 'Guilty Pleasure' s Eurosonga u Torinu svjetsku je javnost i medije ostavilo ravnodušnim, pa njezin nastup rijetki uopće spominju. Ako da, hvale Mijin glas i scensku pojavu, a još gore su prošli slovenski izvođači iz benda LPS s pjesmom 'Disko'. O njima ni traga ni glasa. Po općem mišljenju ipak najgora pjesma večeri bila je 'Intention' bugarskog Intelligent Music Projecta koju je nemoguće žanrovski odrediti, pa nikome uopće nije jasno što se na sceni za vrijeme njihovog nastupa - dogodilo.

image

Albanska pjevačica Ronela Hajati oduševila je nastupom i izvedbom

NDERIM KACELI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK

Apsolutni favoriti iz ukrajinskog orkestra Kalush opravdali su očekivanja, a publiku su pridobili prije svega emocijama i suosjećanjem sa grozomornim posljedicama ruske agresije na svoju domovinu. Pozitivno iznenađenje večeri došlo je iz Latvije u obliku benda Citi Zeni koji su se pjesmom 'Eat Your Salad' prometnuli u moguće iznenađenje iz sjene u subotnjem finalu.

image

Latvijski bend Citi Zeni

NDERIM KACELI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK

A najveći šok izazvalo je ispadanje albanske pjevačie Ronele Hajati s pjesmom 'Sekret'. Njezin nastup je u dva sata na Youtubeu pregledan više od dvjestotisuća puta, a komentari gledatelja iz cijelog svijeta otkrivaju nevjericu da se Ronela koja je u Torinu pozornost privlačila od prvog predstavljanja - ponajviše hrabrim modnim odabirom - nije dobila svoje mjesto u subotnjem finalu.

image

Mia Dimšić ima glas za pamćenje

NDERIM KACELI/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK

"To je prokletstvo nastupa koji otvara natjecanje", "Da je nastupila među zadnjima sigurno bi ušla u finale", "Žena je rasturila", "Pravda za Ronelu"..., samo su neki od najčešćih komentara.

Čitajte i: NASTUP NABIJEN EMOCIJAMA, NO BEZ FINALA: MIA DIMŠIĆ U POLUFINALU ODUŠEVILA, ALI NIJE BILO DOVOLJNO

Kako god, Ronela Hajati može biti zadovoljna, a po općem mišljenju "nezasluženim" ispadanjem na sebe je usmjerila dodatnu pozornost medija i fanova Eurosonga.

Linker
17. travanj 2024 20:05