Sretno!

Eurovizijska groznica dosegnula vrhunac: Emotivna izvedba naše Mije Dimšić oduševila Torino

U prvoj polufinalnoj večeri, natječe se ukupno 17 zemalja, naša Mia na pozornicu stupila je 11. po redu.

Eurovizijska groznica dosegla je vrhunac u utorak navečer kada na pozornicu u Torinu stupaju sudionici prve polufinalne večeri, među kojima je i hrvatska predstavnica Mia Dimšić. Ona će izvesti svoju autorsku pjesmu 'Guilty Pleasure'.

"I eto nas, dragi naši ljudi. Dali smo sve od sebe i sad je preostalo uživati i ostaviti srce na bini... Ponosna sam što večeras predstavljam Hrvatsku i hvala vam svima još jednom od srca što ste tu kroz cijelo ovo prekrasno putovanje.", poručila je Mia Dimšić nekoliko sati prije odlaska na binu, na svom službenom profilu.

Naša Mia nije mnogo mjienjala u nastupu od onoga što smo mogli vidjeti na probama. Posljednji dio pjesme otpjevala je na hrvatskom, a za kraj je duboko uzdahnula pokazavši koliko su je emocije uzele u ovoj izvedbi. Na kraju pjesme je glasno uzviknula: "Europa volimo vas", te se zahvalila na talijanskom.

image

Mia u polufinalu Eurosonga.

SCREENSHOT YOUTUBE
Pogledajte video

Prvu veliku reakciju publike iz prepune arene izazvali su predstavnici Ukrajine, Kalush Orchestra koji su odjeveni u narodne nošnje izveli pjesmu 'Stefania', mješavinu etno zvuka i modernog repa.

image

Kalush Orchestra iz Ukrajine

EBU/ANDRES PUTTING

Ovogodišnje 66. izdanje Eurosonga održava se u Italiji zbog prošlogodišnje pobjede grupe Måneskin u Rotterdamu u Nizozemskoj. Ove se godine natječe 40 zemalja, među njima su i povratničke zemlje poput Crne Gore i Armenije. Ove godine nema predstavnika iz Rusije, toj je zemlji ove godine zabranjen nastup zbog pokretanja rata i invazije na Ukrajinu.

U prvoj polufinalnoj večeri, natječe se ukupno 17 zemalja, naša Mia na pozornicu stupa 11. po redu. Izravni finalisti, koji glasuju u ovom polufinalu su Francuska i prošlogodišnji pobjednici Italija.

image

Mia Dimšić sa svojim kreativnim timom.

EBU/SARAH LOUISE BENNETT

U utorak 10. svibnja za prolaz u finale Eurosonga natječu se: Albanija, Latvija, Litva, Švicarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Nizozemska, Moldavija, Portugal, Hrvatska, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška, Armenija.

Glasanje kreće nakon što se izvedu sve pjesme, traje 15 minuta i može se glasati neograničen broj puta, za sve zemlje osim za vlastitu.

Za apsolutne favorite slove djevojke i momci iz ukrajinskog orkestra Kalush s pjesmom 'Stefania', a prije njih na pozornicu će izaći slovenski glazbenici iz benda LPS s pjesmom 'Disko'. Naša Mia također nije prošla nezapaženo u Torinu, gdje je održala i ulični nastup tijekom kojeg je oduševila okupljene prolaznike.

"Sretna sam, uzbuđena i spremna za nastup", kazala je osječka kantautorica uoči posljednje probe na kojoj je predstavila svoju novu frizuru.

Čitajte i: Mia Dimšić promijenila imidž prije odlučujuće večeri: Hoće li joj hrabri rezovi donijeti finale u Torinu?

image

Mia Dimšić na posljednjoj probi prije nastupa.

FOTOGRAFIJE: LAPRESSE/PROFIMEDIA

Zemlja domaćin Italija prvi je put ugostila Eurosong 1965. godine, a drugi put 1991. - nakon pobjede u Zagrebu. Ovogodišnje natjecanje održava se u dvorani Pala Alpitour, u olimpijskom kompleksu, a trodnevnim zabavnim programom gledatelje će voditi svjetski poznata pjevačica Laura Pausini, radijski voditelj Alessandro Cattelan i glazbenik Mika - Michael Holbrook Penniman. Tema mira je u središtu ovog izdanja Eurosonga, službeni logo i slogan Eurosonga 2022. glasi The Sound of Beauty (hrv. Zvuk ljepote) i tako spaja simbole glazbe i umjetnosti odnosno Eurosonga i Italije.

image

Mia će na pozornicu stupiti 11. po redu.

EBU/CORINNE CUMMING

Čitajte i: Mia Dimšić i drugi put odlično ovladala pozornicom u Torinu: Eurovizijski fanovi intrigirani njenom pjesmom

Linker
18. travanj 2024 22:51