Anthony Behar / ddp USA / Profimedia
Shvatio je

To razumiju svi koji imaju ljubimce: Evo zašto je 'Sheldon' odlučio završiti sa snimanjima 'Teorije'

Slavni glumac nije imao jasan plan što će raditi nakon završetka snimanja serije moja ga je proslavila, ali mu je niz osobnih nevolja, od kojih je najteža bila gubitak ljubimca, otvorilo oči da mu je potrebna promjena.

Glumac Jim Parsons (47) koji je u našim krajevima poznatiji po imenu svog lika Sheldona Coopera, nego po vlastitom, otvorio se po pitanju teške odluke da prestane glumiti u planetarno popularnoj seriji "Teorija velikog praska". Bilo je ljeto prije dvije godine, kada je proživio neke od najtežih trenutaka koji su ga osvijestili da je vrijeme za krenuti dalje.

U podcastu Davida Tennanta otkrio je kako se osjetio iscrpljenim od kombinacije poslovnog pritiska i serije nesreća u privatnom životu. Iako je potpisao snimanje 11. i 12. sezone, tada je, kaže, u srcu već nosio zrno sumnje, no sve je eskaliralo gubitkom voljenog ljubimca.

Čim je završio snimanje pretposljednje sezone, odjurio je u New York gdje je sudjelovao u predstavi "The Boys In The Band", imao je dogovoreno i snimanje reklame. Tog je dana, taman htio pozvati taksi, a psu je pozlilo.

Sve je počelo s psom

"Izgledao je toliko loše, a ja sam bio tako umoran, samo sam počeo plakati. Kroz glavu mi je prolazilo samo - ovaj pas će umrijeti dok ja radim i užasno mi je zbog toga", ispričao je glumac. Svejedno je otišao na snimanje reklame i nastavio s probama na Broadwayu.

Iduće noći pas je dobio težak napadaj te su glumac i njegov suprug Todd Spiewak (43) donijeli iznimno tešku odluku da svog ljubimca poštede daljnje boli.

"Bio je to najstrašniji trenutak, idućih nekoliko dana osjećao sam se kao da stojim na rubu litice. Klackao sam se i vidio nešto jako tamno ispod. U tom sam trenutku doživio trenutak jasnoće", opisao je žalovanje za ljubimcem.

Uskoro je potpuno iscrpljen igrao predstavu i dva put na dan, pitao se kako može to prekinuti - nakon završetka predstave poskliznuo se i slomio nogu. Sve to navelo ga je da mora uvesti promjene u profesionalnom životu.

Potrebna promjena

"Poanta je - to je bilo vrlo intenzivno ljeto. Uginuo nam je pas, bilo mu je 14 godina, Todd i ja tada smo bili zajedno 15. Jednostavno to je bio kraj jedne ere. U tom trenutku jasnoće čuo sam poruke - 'Nemoj jurcati. Uzmi vremena da se osvrneš oko sebe'. A to sam i napravio", opisuje kako je odluka o napuštanju uspješne serije sazrijevala u njemu.

Osim toga shvatio je da mu vrijeme prolazi, da je u srednjim četrdesetima te da se približava dobi od 52 godine u kojoj mu je otac preminuo.

Nakon povratka u Los Angeles Parsons je razgovarao s autorima serije da mora isprobati druge stvari.

"To je jasnoća da vjeruješ u sebe, kako bi Shakespeare možda rekao. Nisam znao što tražim, ali između psa i noge, samo mi je sinulo da moram preuzeti kontrolu", zaključio je glumac.

Pročitajte i:

Kraj nakon 12 godina: Teorija velikog praska završava na posve neočekivan način

Zvijezde serijala "Teorija velikog praska" predvode popis najplaćenijih glumaca

Popularni štreber iz 'Teorije velikog praska' i 22 godine mlađa djevojka otkrili da postaju roditelji

Zvijezda serije 'Teorija velikog praska' nosi kreaciju hrvatske dizajnerice

Nakon udaje bivše, napokon krenuo dalje: Zvijezda serije "Teorija velikog praska" ima novu curu

Linker
19. travanj 2024 14:38