Givenchy/Miu Miu/Valentino F/W23.

 LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT/VALENTINO
Moćna elegancija

Slingback cipele: Mikro trend prijelazne sezone koji osigurava profinjeni i moderan izgled

Prisutne jednako dugo kao salonke, ove jeseni zauzimaju ulogu ključne cipele kad želimo stvoriti profinjenu kombinaciju. Pitajte samo zvijezde i modne influencerice, one su ih prihvatile još u ljetnim mjesecima.

Prisutne jednako dugo kao salonke, ove jeseni zauzimaju ulogu ključne cipele kad želimo stvoriti profinjenu kombinaciju. Pitajte samo zvijezde i modne influencerice, one su ih prihvatile još u ljetnim mjesecima.

Uz sve prisutne trendove, kada je obuća u pitanju uglavnom se svake sezone vraćamo provjerenim formulama, koje su eventualno "osvježene" kako bi dizajnom bile još privlačnije. Riječ je tada o bezvremenskim komadima koji se nose iz godine u godinu i dobra su modna investicija, a ove sezone jedna od njih svakako su slingback cipele - koje već neko vrijeme nisu rezervirane samo za kombinacije s haljinama i pencil suknjama.

image

Street style

VINCENZO GRILLO/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Bacite li oko na jesensko-zimske kolekcije vodećih modnih brendova koje su revijama prošetale još proljetos, primijetiti ćete slingback cipele koje, iako nikad nisu u potpunosti nestale iz ponude, sada dobivaju novi život kroz redizajn. Brojne zvijezde poznate po dobrom stilu su ih još ljetos uklopile u svoje odjevne kombinacije. Prada, Miu Miu, Valentino, Zimmermann, Givenchy i brojni drugi predstavili su svoje inačice za nadolazeću sezonu, a među njima će se pronaći idealan model za svaku priliku.

Ipak, novostečenu popularnost ovaj model cipela možda najviše duguje Chanelu koji ih je doveo kroz proljetno-ljetnu kolekciju, a čije klasične slingback modele it djevojke nose već dulje vrijeme. Sofia Richie Granger ih je čak kroz suradnju s brendom odabrala kao jedne od službenih cipela za raskošno vjenčanje za koje je promijenila nekoliko outfita. Sličnu varijantu nedavno je nosila i Vanessa Hudgens, a Lily -Rose Depp je pak u crnoj varijanti prošetala Filmskim festivalom u Cannesu.

image

Lily Rose Depp proljetos u Cannesu

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Ljetos su gradske ulice, ali i brojne destinacije za odmor, bile prepune različitih izdanja slingback cipela. Međutim, gotovo svima je bio zajednički izostanak potpetice. Tako su ljeto obilježili ravni modeli koji se od balerinki razlikuju isključivo po izostanku materijala na stražnjem dijelu cipela. Kroz jesen ćemo ipak hodati na povišenoj nozi jer je većini dizajnera, osim samog modela, bila zajednička i kitten potpetica koju smo mogli vidjeti kod Prade, Giambattista Vallija i Guccija. Istovremeno Zimmermann i Valentino nastavili su s ravnim varijantama, a Saint Laurent i Givenchy su potpetice ipak povisili za koji centimetar nudeći savršenu večernju opciju.

image

Street style

VALENTINA VALDINOCI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image

Street style

VALENTINA VALDINOCI/LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Tražite li idealnu inspiraciju kako nositi ove cipele kroz sezonu - točnog odgovora nema. Obratite li pozornost na to kako su ih stilizirale fashionistice vidjet ćete da pristaju uz zaista sve. I dalje se prekrasno nose u poslovnim kombinacijama čiju osnovu čine dobro krojeni sako, košulja i suknja u rasponu od koljena do pola lista, ali će se isto tako vrlo dobro nositi kao kontrastni komad u kombinacijama sa skraćenim trapericama koje će dozvoliti njihovu dizajnu da dođe do izražaja. Slingback cipele možete nositi i na midi haljine ili pak inspiraciju preuzeti od Sofije Richie koja ih je nosila s onom mini kroja. Ove će se cipele poput pravog modnog kameleona ove jeseni nositi uz sve i baš svakoj kombinaciji dati dobru dozu francuskog chica.

image

Mango (59,99 €)/Valentino Garavani;Net-a-Porter (890 €)/Zara (25,95 €)/Miu Miu;Farfetch (980 €)

PRESS
image

Manolo Blahnik;Net-a-Porter (745 €)/Saint Laurent;Net-a-Porter (1100 €)/H&M (39,99 €)/Massimo Dutti (89,95 €)

PRESS
Linker
26. travanj 2024 00:06