Modna prognoza

Povratak omraženog oblika cipela: Ako pitate Miu Miu, ovo je njihova sezona

Jesen će, izgleda, nastaviti trend otvorene obuće s modelima koji su već godinama predmet modnih rasprava.

Vogue ih naziva "Frankensteinovima" među obućom i čini se da niti mišljenje javnosti nije puno drugačije, ali ipak su "peep toe" cipele pronašle svoj put do jesenskih trendova. Barem ako pitate Miucciu Pradu s njezinim brendom Miu Miu, u čiju kolekciju za jesen 2023. ih je uključila.

Iako je prošlo gotovo pola godine od kad su na njihovoj pisti provirili prsti, čini se da ovaj trend ipak neće biti jedan od onih koji su nakon prikazivanja pali na testu javnosti i ostali u zaboravu. Naime, gotovo svaki brend u svijetu visoke mode u svojoj trenutnoj ponudi ima barem po jedan "peep toe" model. U isto vrijeme, listate li dovoljno dugo društvene mreže, sigurno ćete naići na barem jednu modnu influencericu koja je ovo ljeto prošetala u Me Dolly sandalama Christiana Louboutina. Međutim, ako je vjerovati pisanju Vougea, vrijeme "peep toe" cipela tek nam predstoji, a ovaj će se, za brojne omraženi, model nositi u raznim izdanjima ne samo uz pencil suknje i sakoe po uredskim hodnicima.

image

Miu Miu

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image

Miu Miu

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT
image

Miu Miu

LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Dapače, ako ćemo kopirati viđeno na pisti nosit ćemo ih u kontrastnim spojevima s gornjim dijelovima trenirki i puffer jaknama. Hrabriji će možda doslovno shvatiti stilističku slobodu brenda pa ih spajati s vrućim hlačicama, bolje rečeno gaćicama, ali vjerujemo da će takve kombinacije držati rezerviranima za editorijale i društvene mreže. Ulice modnih metropola takve kombinacije još uvijek nisu okupirale, barem kad je riječ o onom skandinavskom Tjednu mode održanome u Kopenhagenu.

image

Jimmy Choo;Nordstrom (1989,58 €)/Gucci;Nordstrom (947,65 €)/Manolo Blahnik;Net-a-Porter (695 €)

PROMO

Ipak, prije nego otpišemo ovaj trend kao prolazan, odnosno rezerviran za gospođe u godinama, valja uzeti u obzir da dolazi iz radionice brenda koji je svijetu donio čizme otvorenih prstiju koje su na prvu zaprepastile modnu javnost, a potom prelaskom u mainstream našle svoju publiku. Među obožavateljima našla se čak i Victoria Beckham čiji je stil prepoznatljiv po jednostavnim i klasičnim komadima koji uspješno prkose smjenama trendova stoga je vrlo izgledno da je pred nama vrijeme ovakve cipele.

image

Christian Louboutin;Nordstrom (913,80 €)/Badgley Mischka Collection;Nordstrom (236,91 €)/Christian Louboutin;Net-a-Porter (695 €)

PROMO
Linker
24. travanj 2024 01:40