Paco Rabanne

 PRESS
hit materijal

Pletivo je postalo nevjerojatno seksi

Pletivo koje je došlo u modu nakon pandemije postalo je pravi hit u modnom svijetu, ali i neizbježni dio svačije garderobe.

Pletivo koje je došlo u modu nakon pandemije postalo je pravi hit u modnom svijetu, ali i neizbježni dio svačije garderobe.

Ručni rad kao što su pletenje i kukičanje, došao je u modu tijekom pandemije koronavirusa kad je ljudima bio potreban neki hobi. No, trend se nastavio i nakon ‘otključavanja‘ premda, doduše, ne više kao kreativna zanimacija već kao potražnja za gotovim pletenim proizvodima.

image

PACO RABANNE

Foto: PRESS
image

Casablanca

XX/AVALON/PROFIMEDIA
image

Bronx and Banco

PIXELFORMULA/PIXELFORMULA/PROFIMEDIA
image

Christian Dior

RICK GOLD/CAPITAL PICTURES/Profimedia

Globalna modna platforma Lyst je, naime, iznijela podatak da se pretraživanje i kupovina takvih odjevnih predmeta ove sezone utrostručila. Pletene i kukičane stvari mogu se naći u većini aktualnih dizajnerskih kolekcija koji su za nadahnuće uzeli način odijevanja osamdesetih godina prošlog stoljeća. U toj je ekscentičnoj i maksimalističkoj dekadi, lagano i šupljikavo pletivo bilo hit kao što je i danas.

image

ACHEVAL

Foto: PRESS
image

ANNA OCTOBER

Foto: PRESS
image

MAISON ULLENS

Foto: PRESS

Čak štoviše, mladenačke modne marke kao što su Acheval i Edward Crutchley imaju gotovo istovjetne pulovere i haljine kakvi su se nosili tada, s geometrijskim uzorkom i(li) metaliziranim nitima koji im daju svjetlucavost. Ono što ih čini različitim od originala su, pak, različiti izrezi odnosno rupe raznih veličina koje zavodljivo otkrivaju tijelo, uzorci trodimenzionalnog dojma te kombinacija reljefnog i glatkog boda. Uz pletene haljine koje su hit sezone nosiv u svim, a posebice svečanim prilikama, vrlo su moderni i pleteni kompleti suknje i majice koji su nova poslovna uniforma za vruće ljetne dane. Uz njih se nose male damske torbice i elegantne kožnate sandale, dok su u neformalnim situacijama idealne špagerice.

image

Top 17,95 € (135,24 kn) i suknja 22,95 € (172,92 kn) od pamuka i poliestera ZARA/ Slamnata torba 22,99 € (173,22 kn) H&M/

NIKOLINA KRZNAR
image

Maksi haljina od pamuka 272 € (2049,38 kn) TWINSET/ Pamučna midi haljina 89,99 € (678,03 kn) S.OLIVER/ Duga pamučna haljina 49,99 € (376,65 kn) MANGO/ Kožnate sandale Pako 62,25 € (469,02 kn) RODEA/ Kožnata torba A.S.98 371,49 € (2798,99 kn) RODEA

NIKOLINA KRZNAR
Linker
29. travanj 2024 11:33