Nova lica

I Moschino dovodi manje poznatog dizajnera na čelo brenda

Nedavno smo saznali kreativne direktore modnih kuća Alexander McQueen i Chloé, a prije par dana objavljeno je i tko će zamijeniti Jeremyja Scotta u Moschinu. Radi se o manje vidljivom dizajneru Davideu Renneu.

Nakon što je dva desetljeća radio s Guccijem, gdje je vodio ured za ženski stil te na kraju bio glavni dizajner ženske odjeće, sada će Davide Renne nadzirati kolekciju ženske odjeće, muške odjeće i modnih dodataka.

image
PIXELFORMULA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA PIXELFORMULA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

Povodom ovog unosnog transfera je izjavio: "Franco Moschino imao je nadimak za svoj dizajn studio – la sala giochi ili igraonica, a to sa mnom duboko rezonira – sve što moda, a posebno talijanska moda i kuća Moschino prije svih, mogu postići sa svojom moći trebalo bi se dogoditi kroz igru, kroz radost. Treba nam osjećaj otkrivenja i eksperimentiranja"

image

Davide Renne

ALESSIO BOLZONI ZA MOSCHINO

Čini se da se i ovaj dizajner uklapa u i dalje neimenovani trend, industriji očito prijeko potreban, a to je da su direktori u modnim kućama počeli dovoditi manje poznata imena iz redova brenda za čelne pozicije.

image
THEBLONDEGIRL12/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA THEBLONDEGIRL12/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Dobri primjeri te teze su: Sabato de Sarno koji je radio u dizajnerskom timu kuće Valentino prije nego je postao kreativni direktor Guccija, Matthieu Blazy bio je zamjenik i desna ruka Rafu Simonsu prije nego je preuzeo ulogu kreativnog direktora u kući Bottega Veneta, dok je Seán McGirr nadgledao pret-a-porter linije za Jonathana Andersona prije nego je postao kreativni direktor Alexandera McQueena.

Linker
23. travanj 2024 18:09