HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK
POTPUNO SUPROTNO

Zasitili ste se Barbie looka? Otkrivamo tajnu minimalističkog make-upa Emily Blunt

Iako je "Barbiecore" u punome jeku, a potpuno ružičasto preuzima apsolutno sve, pozornost je privukao suprotan i diskretan make-up zvijezde filma "Oppenheimer.

Iako je "Barbiecore" u punome jeku, a potpuno ružičasto preuzima apsolutno sve, pozornost je privukao suprotan i diskretan make-up zvijezde filma "Oppenheimer.

Trenutno izgleda da je "Barbiecore" u svijetu mode i make-upa neizbježan, pojavljuju se suradnje brojnih brendova s Barbie, a ružičasta boja je posvuda. No, unatoč pomami za Barbie lookom i oduševljenjem izgledom Margot Robbie koja igra glavnu ulogu, velik je interes javnosti i za potpuno suprotan look. Radi se o make-upu glumice Emily Blunt kojem je bila vjerna na premijerama filma "Oppenheimer".

Iza jednostavnog, minimalističkog looka stoji poznata vizažistica Jenn Streicher koja je otkrila kako je diskretan make-up kod slavne glumice postigla proizvodima francuskog kozmetičkog brenda Violette_FR.

"Cijeli stil posvećen je 40-ima, Oppenheimerovom razdoblju", izjavila je vizažistica čija je vizija make-upa odgovarala i slavnoj glumici koja i inače voli minimalistički stil kada su u pitanju šminka i kosa. Jenn je otkrila koje je točno proizvode koristila, a naglasila je kako je prvi i najvažniji korak kod nje, ali i kod Emily, priprema kože.

Šminkanje uvijek započinje s C‘est La Cream, laganom zaštitnom kremom baršunastog finiša koja se lijepo slaže sa šminkom. Zatim slijedi tri u jedan proizvod, tonik, serum i hidratantna krema koji je jedan od hero proizvoda brenda Violette_FR. Boum-Boum Milk sprej omiljen je publici otkad je brend lansiran, a Streicher ga koristi čak i tijekom cijelog procesa šminkanja: "Čak ga volim našpricati na svoj BeautyBlender kada radim bilo kakvu vrstu blendanja."
Što se tiče očiju, Streicher je posegnula za nizom različitih boja tekućeg tuša za oči, Yeux Painta. Koristila je Petite Culotte, Tout Doux, Poison des Delices, Reve de Dahlia i Blue de Minuit, a oduševljena je njima zato jer traju cijeli dan pa nema brige oko postojanosti šminke.

Tome svemu dodaje highlighter u stiku koji je koristila i kod svakog looka Emily Blunt kako bi postigla idealnu količinu sjaja bez preintenzivnog sjetlucanja. Na kraju na red dolaze rumenilo i balzam za usne. Kod biranja nijanse rumenila pazi da se naglasi prirodna nijansa kože, a najviše obožava rumenila u sticku, dok je za usne koristila Bisou balzam, koji je ostavljao boju kao da su koristile ruž.

"Emily je u početku malo oklijevala jer ima mat ‘finiš‘, ali bio je savršen. Na kraju joj se balzam toliko svidio da mi ga je ukrala", priznala je vizažistica Jenn Streicher.

Linker
29. travanj 2024 07:09