ZA TOPLIJE DANE

Tražite novi proljetni parfem? Izdvojili smo pet koji su idealni za nadolazeću sezonu

Proljeće je vrijeme kada biramo svježije i nježnije parfeme, pa posežemo za cvjetnim, puderastim i baršunastim mirisima. Čak i ako niste ljubitelj cvjetnih mirisa, možete uvijek potražiti one koji su začinjeni zemljanim notama.

Vrijeme je da polako pospremimo teške parfeme kojima smo više skloni u zimskom razdoblju. Dani su duži i topliji, a vani se naziru i prvi glasnici proljeća. To je najava i za preokret u modnim i beauty odabirima. S toplijim danima okrećemo se laganim i prozračnim trendovima i odbacujemo zimske slojeve. Dio ove priče su naravno i parfemi. Proljeće je vrijeme kada biramo svježije i nježnije parfeme, pa posežemo za cvjetnim, puderastim i baršunastim mirisima. Kada govorimo o cvjetnim notama, najčešće su to one poput ruže, jasmina, cvijeta naranče i đurđice, no jorgovan, iris i ylang-ylang također mogu dati zanimljive kombinacije. Čak i ako niste ljubitelj cvjetnih mirisa, možete uvijek potražiti one koji su začinjeni pomalo zemljanim notama i imaju moderni twist. Dok citrusne, voćne ili zelene note daju svježinu, drvenasti ili mošusni podtonovi pružit će vam dozu sofisticiranosti i dubine. Kako bismo vam olakšali potragu za idealnim parfemom, izdvojili smo pet s kojima ne možete pogriješiti.

image

Proljeće je vrijeme kada biramo svježije i nježnije parfeme

PEXELS

Svatko tko voli cvjetne mirise, ali se zasitio mirisa ruže, trebao bi isprobati Chanelov parfem Gardénia. Njegove note jasmina i cvijeta naranče čine miris suptilno svježim i cvjetnim. Kada govorimo o mirisima koji podsjećaju na proljeće, teško je ne sjetiti se parfema Daisy koji ne odgovara ovom godišnjem dobu samo notama, već i dizajnom. Daisy Wild Marca Jacobsa predstavlja svježiju verziju originalne parfemske vode, a u njemu ćete pronaći cvijet banane, jasmin i vetiver. Ne treba zaboraviti ni Valentinov topao cvjetni miris Donna Born In Roma. Formula parfema inspirirana je kombinacijom rimskog uličnog stila i visoke mode, pa se sastoji od crnog ribizla, jasmina i nota bourbon vanilije.

image

Chanel Gardénia (330 eura)/Marc Jacobs Fragrances Daisy Wild (83 eura)/Valentino Donna Born In Roma (78, 95 eura)

PRESS

Ako tražite cvjetne parfeme s drvenastim notama, neće vas razočarati Armanijev parfem My Way. U njemu ćete pronaći bergamot, egipatski cvijet naranče, tuberozu i indijski jasmin, ali i cedrovinu, vaniliju s Madagaskara i bijeli mošus. Svojim drvenasto-orijentalnim mirisom iznenadit će vas i Lancômeov La Nuit Tresor. Bazne note poput pačulija, papirusa i tamjana kombinirane su s vanilijom, orhidejom, jagodom i esencijom crne ruže. Tu su i voćne note poput onih kruške, bergamota i mandarine koje upotpunjuju formulu i čine miris neodoljivim.

image

Armani My Way (76, 95 eura)/Lancôme La Nuit Trésor (64, 95 eura)

PRESS
Linker
03. travanj 2024 08:11