TIKTOK TRIK

Sada se “ombré” može napraviti i s korektorom

Odnosno, otkrivamo kako sakriti podočnjake, a da pritom izgledate prirodno.

TikTok je nepresušno vrelo estetske poezije i malih trikova. Toliko, da kad bismo htjeli, mogli bismo za svaki dan u godini pronaći po jedan novi trik s TikToka. Bez obzira na to radi li se o modi, kuhanju ili načinu života, postoji nešto za svakoga. Ovaj put, radi se o beauty-triku koji je postao viralan u zadnje vrijeme, a omogućuje kamufliranje tamnih krugova ispod naših očiju, koji nam daju umoran izgled. Da biste ih sakrili, dovoljno je koristiti proizvode koje već imate u svojoj kozmetičkoj torbici.

Što je to "ombré concealer"?

Make-up trik nanošenja korektora tehnikom ombré već ima više od 32,4 milijuna pregleda pod hashtagom #ombreconcealer na ovoj društvenoj mreži, što govori o njegovom uspjehu. Možete pronaći stotine tutorijala koji vam nude širok izbor tehnika za najbolje izvođenje ovog trika. Kako samo ime sugerira, radi se o metodi za korigiranje nesavršenosti, posebno podočnjaka ispod očiju, koristeći tehniku ombré. Evo što će vam trebati.

Za početak, trebaju vam ne jedan, nego dva korektora: prvi bi trebao biti dvije nijanse svjetliji od prirodne boje vaše kože. Drugi bi trebao biti sličan vašoj koži. Zatim, dva rumenila: jedno svjetlije i jedno tamnije, odabrano prema vašem tenu.

Kako napraviti "ombré concealer"?

Metoda je vrlo jednostavna: samo trebate nanijeti korektor i rumenilo na područje ispod očiju, postupno i to ovim redoslijedom: korektor, i to onaj koji je dvije nijanse svjetliji od vaše prirodne boje kože nanesete u unutarnji dio oka. Zatim, korektor koji je sličan vašoj prirodnoj boji kože nanesete točno po sredini područja ispod oka, a nakon toga nanesete malo svjetlijeg, te zatim malo tamnijeg rumenila na vanjske kuteve područja ispod očiju, lagano se penjući prema sljepoočnicama.

Nakon toga, uzmite "beauty blender" za ujednačavanje boje, i dobit ćete ovaj osvježavajuće atraktivan make-up look koji doista daje prirodan izgled. Tako prirodan da ćete imati osjećaj kao da nemate podočnjake, uopće.

Linker
23. travanj 2024 16:42