kosa naslovna
 INSTAGRAM/PROFIMEDIA
Kratko, kraće!

Duga kosa stvar je prošlosti! Naša glumica odlučila je skratiti kosu po najvrućem trendu sezone

Bilo da odaberete bob, pixie ili nešto između ovog ljeta ne možete pogriješiti, a zna to i Bojana.

Bilo da odaberete bob, pixie ili nešto između ovog ljeta ne možete pogriješiti, a zna to i Bojana.

Ljetne vrućine idealan su povod za promjene na kosi. Ako vam je dosta vaše duge ili poluduge kose, želite šik promjenu, ali i frizuru koja će vam donijeti toliko željeno osvježenje tijekom ljetnih vrućina - vjerojatno i sami razmišljate o drastičnom skraćivanju kose.

Naša glumica Bojana Gregorić Vejzović odlučila se na tu veliku promjenu i svoju poludugu kosu ošišala je u asimetrični bob-pixie cut. Frizura koja joj toliko dobro pristaje i pravo je osvježenje.

Osim fotografija na profilu, Bojana je otkrila i proces u salonu za vrijeme šišanja, tada je svojim pratitelje pitala je li ih malo strah kada se odluče za makeover, te priznala da je ona ipak malo u ‘frci‘. Mjesta za strah stvarno nije trebalo biti, kada se vidi krajnji rezultat i frizura koja joj tako dobro pristaje. Za inspiraciju pronašli smo još neke varijante ove frizure.

Čitajte i: Plavuše se bolje zabavljaju: Ella opet učinila ‘nemoguće‘ s kosom i vratila se starom izgledu, ali tko zna do kad

Odlično vrijeme za promjenu

Glumica se odlučila na varijantu frizure u kojoj je većina kose sa stražnjeg dijela glave kratko ošišana, dok je s prednje strane ostavila duže pramenove koje je zatim stilizirala. Zahvaljujući dubokom razdjeljku većina kose pada joj preko jedne strane lica. Vještim šišanjem dobiva s dojam i undercuta - kojeg nije morala raditi.

Prekratka da se nazove bobom, a preduga da se nazove pixie frizurom - no kako god ih zvali sve tri ove vraćaju se na velika vrata. Znaju to i svjetske zvijezde koje ponosno režu svoje duge uvojke i (iznova) pokazuju da kratka kosa na ženi itekako može biti ženstvena, a kod nekih je postala čak i prava poruka sa stavom. Glumice mlađe generacije glumica i glazbenica mnogo se hrabrije poigravaju s formom frizure i njenom duljinom.

image
Halle Berry na početku karijere istaknula se odličnim kratkim frizurama.
EVERETT/PROFIMEDIA

I dok neke ikone iz svijeta Hollywooda ili mode poput Audrey Hepburn ili Linde Evangeliste ne možemo ni zamisliti s dugom kosom, nego upravo s kratkom koja ih je istaknula iz mase - gotovo u svakoj novoj generaciji ponovno se hvali ‘hrabrost‘ djevojaka i žena koje se odluče skratiti kosu.

image
Audrey Hepburn i danas je ikona pixie frizure.
HOLLYWOOD ARCHIVE/PROFIMEDIA
Linker
26. travanj 2024 07:48