MARE MILIN
Sva lica boba

I poznate Hrvatice vole najpopularniju frizuru u 2024.

Tiktok stvara trendove, pa je tako bob ove godine postao najtraženiji rez, a nisu mu odoljele ni slavne žene - od Tatjane Jurić pa do Ide Prester

Tiktok stvara trendove, pa je tako bob ove godine postao najtraženiji rez, a nisu mu odoljele ni slavne žene - od Tatjane Jurić pa do Ide Prester

Bob je frizura koja je izdržala test vremena i pokazala prilagodljivost, pa je tako i ove godine postala jedna od središnjih tema u beauty svijetu. Dugi je niz godina poprimala razne oblike, a popularnost je stekla još početkom 21. stoljeća. Njezina je popularnost i dalje u punom jeku, pa od prvog mjeseca slušamo prognoze da će bob obilježiti 2024. Ako je suditi po slavnim licima, prognoze su bile točne. Ova je frizura osvojila žene diljem svijeta, a to potvrđuju i naše poznate Hrvatice.

Naša je pjevačica i voditeljica Ida Prester dugi niz godina ostala vjerna svom platinasto plavom bobu. Bilo da ga nosi ravnog ili blago nakovrčanog, mnogi će se složiti da joj sjajno pristaje, a već polako postaje i njezinim zaštitnim znakom. Ovom kratkom rezu vjerna je i Nika Turković. Glazbenica ga nosi u duljoj varijanti, iznad ključne kosti, a voli ga nositi u wet look stilu. Dulji bob također vole nositi voditeljice Tatjana Jurić i Doris Pinčić Guberović. Tatjana najčešće bira ravni bob, dok Doris svoj lob, odnosno bob koji seže do ključne kosti, voli stilizirati u kovrče.

image

Ida Prester

MARE MILIN
image

Tatjana Jurić

TOMISLAV PANCIROV

Za kraću varijantu boba nedavno se odlučila i model Ivana Vukušić. Prema fotografijama na Instagramu, manekenka koja je nedavno pokrenula vlastiti modni brend nine studio tijekom godina je eksperimentirala s različitim duljinama boba, a rez točno ispod čeljusti njezin je najnoviji odabir. Ovoj frizuri sklona je i naša glazbenica Vanna. Kao što smo mogli vidjeti za vrijeme trajanja popularne HRT-ove emisije "The Voice", gdje je Vanna bila u žiriju, njezina omiljena varijanta ove popularne frizure je kratki, nakovrčani bob.

Bob frizura je klasičan i elegantan izbor koji se može lako stilizirati, pa ne čudi što skoro pa cijelo stoljeće ne izlazi iz trenda. Karakterističan je po tome što je kosa ošišana ravno, do razine brade ili ramena. "Neki od danas popularnih oblika su talijanski bob u stilu 60-ih, zatim box bob koji podrazumijeva ravno šišanje do brade, lob koji seže do ključne kosti, bob 90-ih koji je slojevit i pun volumena te pixie bob koji predstavlja kombinaciju bob frizure i pixie frizure. Ovo je univerzalna frizura koja može pristajati svima. Oblik lica može utjecati na odabir dužine ili stila boba kako bi se istaknule najbolje karakteristike lica. Osobe s ovalnim licem mogu eksperimentirati s različitim duljinama i stilovima jer im sve dobro pristaje, dok osobama s četvrtastim licem preporučujem bob s mekšim linijama i teksturom. Osobe sa srcolikim licem mogle bi odabrati bob sa šiškama", objasnila nam je jednom prilikom hair stilistica Milena Maršić o današnjim trendovima i popularnoj frizuri.

Osim u Hrvatskoj, kratki rez u posljednje je vrijeme omiljen i među holivudskim zvijezdama. Emma Stone, Carey Mulligan, Ayo Edebiri, Cailee Spaeny, Greta Lee i Naomi Watts, pa čak i Jennifer Aniston, pojavile su se s različitim varijantama boba na raznim dodjelama i tako potvrdile da će ova bezvremenska frizura biti u trendu i ove godine. Osim njih, Penélope Cruz pojavila se na dodjeli nagrada Governors s lobom, dok je kratkom varijantom oduševila glumica i plesačica Julianne Hough, a popularnoj frizuri nisu mogle odoljeti ni Gigi Hadid, ali ni kraljica Letizia.

image

Julianne Hough

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK
image

Jennifer Aniston

C FLANIGAN/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK
image

Emma Stone

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK
image

Naomi Watts

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK
Linker
25. travanj 2024 23:54