FILIP OJVAN
Pava Ravenšćak

Beauty favoriti mostarske pjevačice: "Obožavam njegovane ruke i nokte, a moj je favorit trajni gel"

U depresivnom siječnju je 26-godišnja kantautorica iz Mostara dočekala svoje "Bolje dane" - novu pjesmu, koju prati jednako optimističan odnos prema vlastitom izgledu, čiji je zaštitni znak kovrčava kosa.

U depresivnom siječnju je 26-godišnja kantautorica iz Mostara dočekala svoje "Bolje dane" - novu pjesmu, koju prati jednako optimističan odnos prema vlastitom izgledu, čiji je zaštitni znak kovrčava kosa.

Bilo da je riječ o glazbi, beauty navikama ili izgledu, 26-godišnja kantautorica Pava Ravenšćak, koja je pod svojim umjetničkim imenom Čarobna Pava objavila novi singl "Bolji dani", voli što prirodniji izgled, čemu uz pažljivo odabrane diskretne boje make-upa doprinose njegovana koža, redovito vježbanje i zdrava prehrana.

Moć kose

- Kosa mi je godinama bila izvor nesigurnosti. U djetinjstvu je bila svijetla, duga i ravna, a nakon što sam se u pubertetu prvi put ošišala na kratko, počela je rasti nepravilno kovrčava. Tada mi se to nije sviđalo, pa sam je svaki dan ravnala peglom za kosu - i pritom uništila. Dugo je trebalo da se oporavi i da svoju novu teksturu prihvatim kao nešto dobro i zanimljivo, nešto što je danas moj zaštitni znak i što zapravo sad jako volim. Svakih nekoliko mjeseci odem na podrezivanje vrhova, a nedavno sam prvi put dala napraviti pramenove. Kako je njegujem Biokap šamponom od crnog ugljena, postala je nekako gušća, manje se masti, a kovrče zadržavaju oblik i do četiri dana. Za styling pak koristim pjenu za kosu John Frieda Volume Lift, češalj za tapiranje i vodu iz bočice s raspršivačem, kojom u trenu osvježim kovrče.

image

U djetinjstvu je imala svijetlu, dugu i ravnu kosu

FILIP OJVAN

Pilates za formu

- Moj život je sve samo ne predvidiv, katkad radim po cijele dane, nekad zamijenim dan za noć, puno je nestabilnosti, promjena, naleta adrenalina... Kako bih se što dulje mogla baviti onim što volim, moram ostati zdrava i u dobroj kondiciji te još više ojačati trbušne mišiće koji mi daju snagu dok pjevam. Dosad sam formu održavala intenzivnim kardio treninzima, a sad vježbam pilates - što se pokazalo kao dobar izbor.

Zahvalan ten

- Što manje kozmetike koristim i što se češće šminkam, to mi je koža lica ljepša i zdravija. Svaku večer umijem se Cera-Ve pjenastim gelom, kojim osim šminke odstranim i svu nečistoću, a potom nanesem Daytox hidratantnu kremu s vitaminom C. Ujutro lice osvježim hladnom vodom, nanesem istu kremu, a tek nakon desetak minuta, nakon što se upije, stavim puder. U hladnijim mjesecima umjesto kreme stavljam dječje ulje, a jednom tjedno radim piling lica: isprobala sam razne preparate, no najbolja mi je mješavina šećera i maslinovog ulja.

image

Zbog prirode posla, podočnjaci su neizbježan "modni dodatak"

FILIP OJVAN

Damski nokti

- Obožavam njegovane ruke i nokte, a moj je favorit trajni gel. Kako sam zbog klavira, koji sam učila tijekom osnovne škole, bila "osuđena" na kratke nokte, danas uživam kad su dugi i uređeni. Dugi nokti pružaju mi osjećaj ženstvenosti, a cure iz Nail Garden salona potrude se da moji nokti izgledaju što zanimljiviji i razigraniji. Trenutačno sam zaljubljena u sve neutralne boje u kombinaciji s točkicama, crticama i raznim drugim uzorcima.

Vječni podočnjaci

- Podočnjaci su, zbog prirode posla, neizbježan "modni" dodatak mnogim glazbenicima - tako da se time ne zamaram previše. Pokušavam dovoljno spavati, ne biti ispred ekrana prije spavanja, a prikrivam ih Max Factor Pan stikom, pustim ga da malo odstoji nakon nanošenja i onda lagano utapkam četkicom.

image

Što manje kozmetike koristi to joj je koža lica ljepša i zdravija

FILIP OJVAN

Naglašene obrve

Oduvijek volim šminku koja suptilno naglašava postojeće atribute, a skriva nepravilnosti. Budući da imam spuštene kapke, trebalo mi je i vremena i pogrešaka da naučim kako najbolje nanijeti sjenilo i tuš. Srećom, YouTube je prepun tutoriala za šminkanje pa sam imala dovoljno materijala za učenje i vježbanje. Ne moram biti našminkana ili pak imati šminku pri ruci baš svaki put kad izlazim iz kuće, ali definirane i malo naglašenije obrve čine ogromnu razliku na licu. I kad bih morala izabrati samo jedan beauty proizvod za korištenje, to bi bila Maybelline Tattoo brow pomada.

image

Dugogodišnji miris parfema joj je Cacharel Noa

FILIP OJVAN

Svijet parfema

Premda nisam ekspert, volim parfeme, a svaki odlazak u parfumeriju ili drogeriju podrazumijeva detaljno proučavanje i novih i starih mirisa. Dugogodišnji favorit mi je Cacharel Noa, svježi miris koji je moja mama nosila još dok sam bila klinka i uvijek me vraća u ta vremena, što me jako veseli, pogotovo otkad sam se iz Mostara doselila u Zagreb. I Gucci Guilty, koji koristim za neke važnije evente, noćne izlaske i posebne prigode.

image

1. Max Factor Pan stik najbolji je za prekrivanje podočnjaka; 2. Šminkom naglašava postojeće atribute, a važan joj je bronzer; 3. CeraVe pjenasti gel koristi za odstranjivanje šminke; 4. Za styling kose potrebna joj je pjena za malo volumena - John Frieda; 5. Gucci Guilty koristi u važnim prilikama

PRESS
Linker
27. travanj 2024 21:10