Modna ikona

Princeza Diana popularizirala je deset trendova koje i danas obožavamo

Osim što je bila ‘kraljica srca‘, Diana je bila i kraljica stila te je inspirirala žene i dizajnere diljem svijeta, a njezini bezvremesnki stilski kodovi nikad nas neće prestati osvajati.

Neprežaljena princeza Diana imala je elegantan i sofisticiran stil koji je inspiracija i danas, 25 godina od njezine smrti. Bilo da je išla na službenu dužnost ili trening, uvijek je uspjela izgledati odlično.

Dok je bila udana za Charlesa, držala se kraljevskog protokola u odijevanju, no često ga je i kršila. Nakon razvoda od Charlesa, nije više bila primorana slijediti pravila pa se odijevala slobodnije. Sjetite se samo crne "osvetničke" haljine koju je nosila na Vanity Fair večeri i njome indirektno poručila Charlesu: "Vidi što propuštaš".

Za neke aktualne trendove zaslužna je upravo Diana, a od ovih se više ne možemo (niti želimo) odvojiti!

image

Diana u bickama.

JOHNNY EGGITT/AFP/PROFIMEDIA

Legendarne bicke

Nekada su ih nosili samo biciklisti, po čemu su i dobile ime, no kada je ove kratke tajice odjenula Diana, vrlo brzo su postale kultni komad. Ona ih je nosila na tenisice i sportsku majicu, a danas ih ponovno nosimo i to u nešto neuobičajenim kombinacijama - na sakoe i cipele na potpeticu. Jer, zašto ne? Prilično su cool i prije svega udobne!

image

Traperice su bile često na Dianinu modnom meniju.

DAVID HARTLEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Vječni traper

Svatko u svom ormaru ima par traperica koje su odlične za sve prilike. Voljela ih je i Diana te ih nosila ugurane u čizme i u spoju sa sakoom i majicom s natpisom te na balerinke i cipele na petu. Traperice, dakle, mogu biti i ležerne, ali i elegantne - sve ovisi o drugim komadima.

image

Diana je često nosila statement odijela i kompletiće sa suknjom.

PA ARCHIVE/PRESS ASSOCIATION IMAGES/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Moćna odijela

Takozvani power suit popularizirao se tijekom osamdesetih godina, a Diana ga je objeručke prihvatila. U blejzerima s naglašenim ramenima djelovala je moćno, snažno i profesionalno.

image

Točkice su joj bile jedan od omiljenih uzoraka.

AFP/AFP/PROFIMEDIA

Točkice

Dianina snaha Catherine, sada princeza od Walesa, voli točkice baš kao i Diana. Mnogi točkasti outfiti pokojne princeze inspirirali su Kate da odjene nešto slično, a kako i ne bi kad je Diana u ovom bezvremenskom uzorku izgledala sjajno.

image

Diana u haljini s velikom kragnom.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Velike kragne

Statement kragne vratila su se na modnu scenu posljednjih nekoliko godina, a Diana ih je nosila još osamdesetih - na haljine, sakoe i bluze.

image

Lady Dior torbu često bi kombinirala uz odjeću.

TIMES NEWSPAPERS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Dior torba

Torba koju je posebno voljela nositi, Lady Dior, poklonila joj je tadašnja prva dama Francuske. Tada je torba nosila naziv "Chouchou" te je tijekom godina postala jedna od najpopularnijih Diorovih torbi. Kasnije je preimenovana u Lady Dior u čast princeze Diane.

image

Diana je jako voljela uzorke.

SOLO SYNDICATION/DMG MEDIA/PROFIMEDIA

Pepita uzorak

Osim točkica, Diana je obožavala nositi pepita i gingham uzorke koji su neizostavni tijekom proljeća i ljeta. Danas se mogu pronaći na svim odjevnim komadima, modnim dodacima pa i obuči.

image

Velike sunčane naočale nosila je na elegantne komade.

PATRICK RIVIERE/AFP/PROFIMEDIA

Statement naočale

Sa sklonošću prema velikim, uglatim okvirima, Diana je bila strastvena kolekcionarka sunčanih naočala koje je nosila u mnogim prilikama.

image

Još jedan Dianin omiljen uzorak - tartan.

NILS JORGENSEN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tartan

Možda je bila princeza od Walesa, ali bogata škotska povijest primamljivog tartan uzorka uvijek ju je privlačila. Tartan je i dan danas moderan te se može naći u raznim bojama i varijantama.

image

Imala je i vještinu spajanja ‘nespojivog‘.

MARC FALLANDER/AFP/PROFIMEDIA

Color-blocking

Diana je bila vješta i u igranju s bojama, a posebno dobro joj je išla tehnika spajanja jarkih boja, poznata i kao color-blocking. Crveno-ružičasti komplet koji je davne 1989. nosila u posjetu Hong Kongu i danas je predmet divljenja.

Linker
17. travanj 2024 06:07