VEDRAN PETEH/ CROPIX
PLESOM U LJETO

Paula Tonković: ‘Za sezonu kupaćih kostima nemam posebne pripreme‘

Plesačica Paula Tonković, pobjednica ovogodišnje sezone showa "Ples sa zvijezdama" s partnerom Marcom Cuccurinom, za Gloriju IN otkriva gdje ljetuje, kako će provesti godišnji odmor i tko joj je najveća podrška u karijeri.

Plesačica Paula Tonković, pobjednica ovogodišnje sezone showa "Ples sa zvijezdama" s partnerom Marcom Cuccurinom, za Gloriju IN otkriva gdje ljetuje, kako će provesti godišnji odmor i tko joj je najveća podrška u karijeri.

Pobjednica "Plesa sa zvijezdama", plesačica i profesorica francuskog i turskog jezika Paula Tonković spremna je za odmor i uživanje u ljetu nakon duge i naporne sezone u showu, gdje je ponovno pokazala ne samo da je odlična plesačica već i učiteljica plesa. Treću je godinu zaredom završila u finalu, a ovoga puta i podigla pobjednički pehar s influencerom Marcom Cuccurinom.

image

KUPAĆI KOSTIM CALZEDONIA, PAREO TWINSET, NATIKAČE PAKO, RODEA

VEDRAN PETEH/ CROPIX

"Marcov i moj odnos svakako je poseban i mislim da to svi vide. Kada uz sebe imaš osobu za koju otkako ju upoznaš znaš da je prije ili kasnije trebala biti u tvom životu, onda možeš samo biti sretan i truditi se da zajedno napravite velike stvari - ne samo u projektu već i nakon njega i čim se malo odmorimo, sigurna sam da ćemo stvoriti još mnogo lijepih uspomena i plesnih točaka. Neizmjerno sam sretna što ga imam u životu jer me naučio mnogo toga iako sam mislila da je on taj koji će nešto naučiti od mene", kaže Paula.

Plesnim je koracima, osim Marca, učila i komičara Ivana Šarića i glumca Filipa Vidovića. Na sve te uspješne i zgodne muškarce koji su u Paulinoj blizini mjesecima, koliko traje projekt, nimalo nije ljubomoran njezin suprug, odvjetnik Filip Tonković, s kojim se poznaje još iz osnovne škole, a vjenčali su se prošle godine, dva dana prije finala "Plesa sa zvijezdama".

image

KUPAĆI KOSTIM TWINSET

VEDRAN PETEH/ CROPIX

"Kada smo odabrali datum vjenčanja, nismo znali da idem u novu sezonu "Plesa sa zvijezdama", a kada je show krenuo, nisam vjerovala da ću dvije godine zaredom biti u finalu, no i to se dogodilo. Tako sam taj tjedan slavila od srijede do nedjelje i na afterpartyju nakon finala zaspala u studiju", kroz smijeh se prisjeća Paula, koja je u showu stekla prijatelje za cijeli život pa se tako i nakon završetka nastavila družiti sa svojim plesnim partnerom.

"Iskreno, i sama se čudim da se moj suprug toliko dobro nosi sa svime. Nikada mi nije ništa predbacio, velika je podrška na koju uvijek mogu računati. Budući da smo odrasli zajedno, išli u osnovnu i srednju školu u isti razred, dobro zna što znači sportski ples, pripreme za natjecanje i česta putovanja, tako da se barem dobro pripremio za našu vezu, kao i brak", govori Paula, koja se nada da će se njihova obitelj uskoro proširiti. Od malih je nogu htjela biti mlada mama i roditi s 22 godine, ali život kuje svoje planove. No, ne želi ništa forsirati, premda su oboje spremni za roditeljsku ulogu.

image

DVODIJELNI KUPAĆI KOSTIM A‘MARIE

VEDRAN PETEH/ CROPIX

Prije nego što pobjegne na Korčulu sa suprugom Filipom, gdje od djetinjstva provodi svako ljeto, s obzirom na to da joj otamo potječu roditelji, za potrebe našeg snimanja uskočila je u kupaće kostime u jednoj vili u Zaboku, i to bez problema, jer trenira još otkako je bila petogodišnjakinja. Na njezinom licu nije se vidio ni umor, iako je, kaže, spavala samo dva sata, a odmah nakon snimanja jurila je na druženje s kandidatima iz showa.

image

HALJINA TWINSET, KLOMPE PIKOLINOS, RODEA

VEDRAN PETEH/ CROPIX

"Ljubav prema plesu rodila se u vrtiću, a nastavila u osnovnoj školi, kad sam se počela natjecati. Osim toga, uvijek sam se bavila i nekim sportom, tako da nemam posebne pripreme za ljeto i sezonu kupaćih kostima - iako moram priznati da baš i ne pazim što jedem. Osim što mi je sportski ples donio uspjehe, zahvaljujući njemu upoznala sam predivne ljude, proputovala cijelu Hrvatsku i svijet, a ono najbitnije, odgojio me da budem ustrajna, strpljiva, da ne odustajem i da se velike stvari ostvare ako marljivo radiš u tišini i vjeruješ u sebe. Kroz sve te godine uspjela sam osvojiti titulu državnog prvaka 11 puta i time se najviše ponosim, jer sam se kroz odrastanje odricala dosta trenutaka koje su proživljavali moji vršnjaci. Sada mi nije žao i sve bih ponovila", kaže Paula.

Kako je nemirnog duha, osim Korčule, tijekom dva ljetna mjeseca prođe cijeli Jadran uzduž i poprijeko i ne skida se iz kupaćih kostima, zanimljivih dvodijelnih ili jednodijelnih, baš kakve je nosila na snimanju.

"I na odmoru moram biti aktivna pa tijekom ljeta igram odbojku na pijesku ili organiziram mini radionice u Splitu, Dubrovniku i Rijeci, a tako će biti i ove godine", otkriva Paula, koja obožava putovati, pa je tako zahvaljujući plesu upoznala brojne zemlje i gradove, no najviše joj se urezala u sjećanje Turska, koju obožava, kao i Abu Dhabi.

image

BIKINI CALZEDONIA, HLAČE BITEMYSTYLE BY ZORAN ARAGOVIĆ

VEDRAN PETEH/ CROPIX

"Živjela sam šest mjeseci u Ankari i to je dosta utjecalo na mene kao osobu jer sam upoznala mnogo različitih ljudi, a u lijepom sjećanju mi je ostao i Mauricijus na kojem sam bila sa suprugom", ističe Paula. Njezin suprug Filip rado pleše, ali Paula kaže da baš i nije talent, pa umjesto da doma ponavljaju njezine plesne korake, ona radije uz večeru sluša njegove odvjetničke priče.

"Kad ne snimam, vodim svoju školu plesa, ali svaki dan mi je drukčiji, pa tako nekad spavam do 11 i radim do ponoći, a katkad se budim u cik zore jer idem na plesno natjecanje", kaže Paula. Cijeli svoj život provela je u plesnim kostimima, a privatno najviše voli neobične jakne i cipele u raznim bojama, kao i kvalitetne traperice sa zanimljivim nakitom i običnim majicama, kakva je došla na snimanje. No, veseli se i posebnim prilikama na kojima voli zablistati u glamuroznim haljinama.


Stilistica Ana Strizić

Šminka Seka Kožul

Snimljeno u Zaboky Village

Linker
26. travanj 2024 10:05