UKRADI STIL

Mračna strana Jenne Ortege: Baš kao Wednesday Addams, obožava crnu boju

Američka glumica meksičkih korijena utjelovila je djevojčicu iz obitelji Addams u novoj Netflixovoj seriji, a svome je liku vrlo slična i u privatnom životu.

U moru nastavaka, prednastavaka i prerada raznih legendarnih serija, na red je došla i “Obitelj Addams”, američka nadnaravna crna komedija iz 1991. temeljena na likovima iz crtića crtača Charlesa Addamsa i TV serije iz 1964. Njezini tvorci, Alfred Gough i Miles Millar, nastavak su temeljili na liku djevojčice Wednesday Addams koja je sada u srednjoškolskoj dobi, pa je i serija koja se prikazuje na Netflixu nazvana po njenom imenu.

image

Zahvaljujući novoj ulozi prikupila je 10 milijuna novih pratitelja

XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY
image

Jenna Ortega kao Wednesday Addams

NETFLIX/HOLLYWOOD ARCHIVE/PR

Ulogu je dobila 20-godišnja glumica meksičkih korijena Jenna Ortega, koja je do ove serije bila slabo poznata široj javnosti premda glumi od desete godine. No, riječ je bila o malim ulogama u blockbusterima, kao što je “Iron Man”, te o ulogama u obiteljskim filmovima i teen serijama. Stoga joj je ova zadaća, kako sama priznaje u intervjuu na YouTubeu, izazivala strahopoštovanje jer je lik Wednesday prije nje tumačila poznata glumica Christina Ricci, dok je audiciju držao slavni redatelj Tim Burton osobno, koji je režirao četiri od osam epizoda serije.

image

Jenna rado kombinra sportske i glamurozne komade

JOE SUTTER/PACIFICCOASTNEWS/PA
image

Jenna Ortega afterpartyju Zlanog globusa

OCONNOR/PA IMAGES/PROFIMEDIA

No, posao je odradila odlično, što dokazuju pohvale kritike i javnosti, a Jenna je na svom profilu na društvenim mrežama prikupila 21 milijun pratitelja - pola od njih nakon početka prikazivanja serije. Većina zna da je Wednesday nimalo tipična tinejdžerica: odijeva se u crno, nikad se ne smiješi, ima “jezivi” smisao za humor i vrlo neobičnu obitelj. Premda je Jenna rasla u prosječnoj obitelji američkih imigranata sa svojih petero braće i sestara, i ona je kao djevojčica imala nekoliko pomalo morbidnih hobija: radila je autopsiju na mrtvim gušterima koje je našla u svom dvorištu te se igrala spravljanja “vještičjih” napitaka.

image

Čipkasta haljina, Boudoir, 4500 kn/597,25 €

PRESS
image

Vunena vesta, Massimo Dutti, 679 kn/90,12 €

PRESS
image

Satenski bodi, Reserved, 299,90 kn/39,80 €

PRESS

Crna je i njena najomiljenija boja, pa se na premijerama serije redom pojavljuje u haljinama visoke mode od crnog satena, brokata i čipke, a najtjesnije surađuje s Pierpaolom Picciolijem iz kuće Valentino koji joj je osmislio više kreacija. Njen izgled “pegla” stilist Enrique Melendez koji joj je u garderobu uveo prozirne odjevne komade, platforma-cipele i mini haljine.

image

Šljokičasti ukras za kosu, H&M, 301,30 kn/39,99 €

PRESS
image

Kožnate sandale, Mass, 629 kn/83,48 €

PRESS

"Najugodnije se osjećam u komotnoj i sportskoj odjeći, no Enrique mi je na bezbolan način pokazao kako mogu biti elegantna i ženstvena, što moj posao zahtijeva, a ipak ostati svoja", rekla je Jenna, kojoj su horori očito specijalnost: nedavno je završila snimanje šestog nastavka “Vriska”, dok je ove godine nastupila i u prednastavku “Vriska” te “Studiju 666”.

Linker
17. travanj 2024 05:41