kratki kaput

 INSTAGRAM/LAUNCHMETRICS
Topli i cosy

Kratki modeli kaputa dominiraju ove sezone: Pronašli smo prijedloge za svaki budžet

Iako smo naviknuti na duge, oversized i debele kapute, ove sezone brojne trendseterice i it djevojke nose kraće verziju istih.

Iako smo naviknuti na duge, oversized i debele kapute, ove sezone brojne trendseterice i it djevojke nose kraće verziju istih.

Kaput je komad odjeće koji je neizostavni dio svačije garderobe, a osim debelih, dugih i oversize kaputa, ove je sezone ponovno u modi njihova kraća varijanta. Brojne trendseterice i it djevojke tako nose kratke kaputiće koji se savršeno uklapaju u gotovo svaku modnu kombinaciju, bez obzira na to je li riječ o svakodnevnom i ležernom looku ili svečanijem stylingu. Osim toga, brojne modne kuće, kao i high-street brendovi u svojoj ponudi imaju sve više kratkih kaputa koji je definitivno jedan od must have komada koji upotpunjuje svaku kombinaciju i daje joj zanimljivi smjer uz dozu estetike koja u fokus prvenstveno stavlja ženstvenost.

Samim time sa sigurnošću možemo reći kako nas upravo kratka verzija kaputa podsjeća na nekadašnji retro stil koji se nosio davnih 80-ih godina, dok s druge strana odražava određenu dozu klasike koja je u ženskom ormaru uvijek poželjna. No prilikom stiliziranja ipak je potrebno pripaziti na nekoliko stvari. Za razliku od dugih statement kaputa, kod kombiniranja zimskih kaputića s ostatkom garderobe potrebno je pripaziti na donji dio outfita. S obzirom na to da je riječ o kratkim modelima, hlače ili suknja moraju pristajati na zimski kaput, dok maxi modeli potpuno prekrivaju kombinaciju.

Uvijek popularni teddy kaputić tako najbolje možemo kombinirati s trapericama širokih nogavica, udobnim puloverom i Uggs čizmicama koje su ove sezone doživjele veliki preporod. Ako pak više volite klasični kaputić, on se savršeno uklapa kao dodatak svilenoj suknji, dolčeviti te visokim kožnim čizmama.

Kao savršena, ali ipak mnogo toplija alternativa klasičnom blejzeru tu je vuneni oversized kaputić koji savršeno pristaje na poslovne, odnosno nešto formalnije kombinacije u kojima želimo ostaviti što bolji dojam. Takav je model najbolje nositi zajedno s hlačama na crtu, svilenom košuljom te čizmicama na petu. Kako bismo vam pomogli, za vas smo zato pronašli i izdvojili najbolje modele kratkih kaputa za svaki budžet.

image

Kratki pleteni kaput Zara (35,99 eura)/Plavi bomber kaput Zara (59,99 eura)/Kratki kaput od mješavine vune Zara (59,99 eura)/Zeleni kaput na preklop Zara (49,99 eura)

ZARA
image

Bijeli kratki kaput s remenom Chloe (1439 eura)/Kratki kaput s preklopom Zara (29,99 eura)/Kratki teddy kaput Stella McCartney (1113 eura)

MYTHERESA/ZARA
Linker
26. travanj 2024 20:42