često ga nosi

Kate Middleton za prvi izlazak nakon pokopa kraljice izabrala kaput s posebnim značajem

Princeza je kaput sa zlatnim gumbima nosila u čak tri prilike, a talijanski modni brend bira za trenutke žalovanja.

Nakon pogreba kraljice Elizabete, princ i princeza od Walesa vratili su se obavljanju službenih dužnosti. No, kraljevska obitelj još uvijek je u žalosti pa su za susret s volonterima i operativnim osobljem, koje je pomagalo kod organizacije pogreba, izabrali skromne outfite.

image

Kate Middleton često bira talijansku modnu kuću Dolce & Gabbana za obilježavanje perioda žalosti.

STEPHEN LOCK/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Princ William je bio u klasičnom crnom odijelu s kravatom, a princeza Catherine odjenula je neupadljiv komad - crni kaput bez ovratnika na kojem su se isticali samo zlatni gumbi. Riječ je o kreaciji talijanske modne kuće Dolce & Gabbana koja je pomno odabrana za ovu priliku. Iako je Kate željela prenijeti poruku skromnosti u trenucima žalovanja, cijena kaputa baš i nije toliko skromna - prodaje s epo cijeni od 2500 eura.

image
I-IMAGES/EYEVINE/PROFIMEDIA

Naime, ovaj kaput nosila je već prije i to za svoj prvi javni angažman nakon sprovoda princa Philipa u travnju 2021., pridruživši se svom suprugu u centru za zračne kadete. Tada je kombinirala kaput s Tod‘s cipelama od brušene kože s debelom blok petom i jednostavnom Mulberry clutch torbicom.

image

Princ William i Kate Middleton na prvoj službenoj dužnosti nakon smrti princa Philipa.

I-IMAGES/EYEVINE/PROFIMEDIA I-IMAGES/EYEVINE/PROFIMEDIA

Ovom je prilikom Katein izgled bio mrvicu glamurozniji, a princeza je uz ponovljeni kaput odabrala crne antilop cipele Gianvito Rossi "Gianvito 105" i Annoushka "Baroque Pearl Drops" naušnice. Princeza od Walesa često poseže za svojim kaputom Dolce & Gabbana kako bi obilježila trenutke žalosti, a nosila ga je i na Nedjelju sjećanja 2017. godine.

Kraljevska obitelj često koristi odjeću kako bi suptilno prenijela poruke, što se ne mijenja ni kada su u koroti. Poznato je da je kraljica Viktorija provela 40 godina noseći crno u znak poštovanja prema svom pokojnom suprugu princu Albertu kao vanjski znak svoje tuge.

Linker
16. travanj 2024 14:13