DAN SJEĆANJA

Kate Middleton pored Camille na suptilan način odala počast princezi Diani

Princeza je za ceremoniju odabrala crni strukirani kaput naglašenih ramena, odgovarajući elegantni crni šešir širokog oboda te biserne naušnice koje su nekoć pripade njezinoj pokojnoj svekrvi.

Kate Middleton u nedjelju se pridružila kraljici supruzi Camilli na misnoj službi u čast žrtvama iz Ujedinjenog Kraljevstva i zemalja Commonwealtha poginulim u ratovima. Tradicionalna godišnja ceremonija održava se drugog vikenda u studenom kod ratnog spomenika Cenotaph u Londonu.

Princeza od Walesa i Camilla bogoslužje su pratile s balkona Ministarstva vanjskih poslova i Commonwealtha, dok su njihovi muževi, princ William i kralj Charles, položili vijence na spomenik. Točno u 11 sati po lokalnom vremenu Big Ben je zazvonio jedanaest puta, te je održan dvominutni trenutak šutnje.

image

Kraljica Camilla i princeza od Walesa Kate

TIM ROOK SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Middleton je za ceremoniju odabrala crni strukirani kaput naglašenih ramena, odgovarajući elegantni crni šešir širokog oboda te biserne naušnice koje su nekoć pripade njezinoj pokojnoj svekrvi, princezi Diani.

Ovratnik kaputa Kate je ukrasila s tri bedža u obliku crvenog maka, koji se još od 1921. simbolizira sjećanje na na pripadnike vojske koji su izgubili živote, a vjeruje se kako je tako odala počast trojici braće njezine prabake Olive Middleton, koji su se borili i poginuli u Prvom svjetskom ratu.

Princeza i ostali članovi kraljevske obitelji bedževe u obliku maka nose od početka studenog, a prošloga je tjedna Middleton ovim ukrasom razveselila trogodišnjeg dječačića tijekom posjeta Centru Colham za djecu i roditelje u Hillingdonu.

image

Princeza je nosila bedževe u obliku crvenog maka

TIM ROOKE SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Znaš li čemu to služi i zašto ga nosim? To je znak sjećanja na sve naše vojnike poginule u ratu", objasnila je princeza dječaku, koji je posegnuo ručicom za bedžom.

"Želiš li ga za svoju mamu? Pa, naravno, izvoli, dušo", dodala je skidajući bedž s revera.

Linker
18. travanj 2024 00:43