Novi skandal

Kanye West obrušio se na adidas nakon izbacivanja novih Yeezy tenisica, tvrdi da ih nije odobrio

Naime, poznati sportski brend je lansirao novu boju za jedan od svojih najpopularnijih modela, što se nije svidjelo kontroverznom glazbeniku i dizajneru koji je brend optužio da i dalje zarađuje na njegovom imenu, iako ne surađuju još od kraja 2022. godine.

Nakon naglog prekida suradnje između adidasa i glazbenika Kanye Westa, u zraku je ostalo visjeti goruće pitanje - što će se dogoditi s preostalim Yeezy inventarom? Poznati sportski brend ubrzo nakon toga najavio je kako do kraja 2024. godine namjerava rasprodati sve preostale komade nastale u dogovorenoj suradnji s Westom, a tim su povodom plasirali novu boju za Yeezy BOOST 350 V2, jedan od svojih najpopularnijih modela po cijeni od 212 eura.

No ta se vijest nije nimalo svidjela kontroverznom glazbeniku i dizajneru kojem nije trebalo mnogo da se na svom Instagram profilu obruši na sad već bivše suradnike. Na snimci u kojoj se obraća javnosti Kanye je optužio adidas za navodno "kreativno silovanje" zbog prodaje preostalih zaliha tenisica Yeezy koje on, kako kaže, nikada nije odobrio.

Naime, krajem 2022. godine, veliki broj svjetskih brendova naglo je prekinuo poslovnu suradnju s Westom zbog njegovih rasističkih i antisemitskih ispada. Tako su, osim adidasa, od suradnje s njim odustala i mnoga druga velika svjetska imena poput Gapa, Balenciage, Voguea, pa čak i njegove banke JP Morgan. West je s adidasom surađivao od 2016. godine, a njegov Yeezy asortiman činio je sedam posto godišnjeg prihoda tvrtke.

image

Kanye West surađivao je s adidasom od 2016. godine, ali su raskinuli suradnju 2022.

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Upravo zbog toga, gotovo nikoga nije začudila njegova frustracija novim modelom u sivoj boji, a usput je otkrio kako je adidas s njim i dalje u sporu.

"Dopustite mi da vam objasnim što se zapravo događa s adidasom. Ne samo da izbacuju lažne boje tenisica koje nisu odobrene, već me i tuže za 250 milijuna dolara i, štoviše, ne plaćaju mi za te tenisice koje prodaju, a na kojima se nalazi moje ime", rekao je u videu koji je ubrzo nakon objave uklonio s društvenih mreža.

Linker
14. travanj 2024 13:55