kako vam se sviđa?

Jedna od najljepših haljina Kate Middleton živjet će vječno: Otkriven prvi službeni portret Cambridgeovih

Kate je već nekoliko puta nosila haljinu poznatog britanskog brenda kojeg je osnovala supruga Nicka Cavea, a za ovu posebnu prigodu spojila ga je s posebnim komadima nakita velikog značaja.

Britanski prijestolonasljednik princ William i njegova supruga Kate Middleton dobili su svoj prvi službeni portret koji je predstavljen u Fitzwilliam Sveučilištu u Cambridgeu. Naslikao ga je Jamie Coreth dok su vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea bili u posjeti regiji Cambridgeshire.

Najupečatljivija na slici svakako je haljina koju je Kate izabrala za ovu posebnu prigodu, a riječ je smaragdno-zelenom modelu s potpisom britanskog brenda The Vampire‘s Wife kojeg je osnovala Susie Cave, supruga glazbenika Nicka Cavea.

Poznato je da Kate voli ‘reciklirati‘, odnosno više puta nositi iste odjevne komade pa ne čudi što je ponovila i ovu haljinu. Naime, prethodno ju je nosila u posjeti Guinnessova skladišta u ožujku 2020., a tada ju je spojila sa salonkama u istoj boji. Na portretu pak nosi nešto drukčije cipele s raskošnom kopčom.

Čitajte i: Kate Middleton ne prestaje oduševljavati: Jednostavnim komadom postigla ultimativni šik izgled

Portret će se moći vidjeti u Sveučilištu Cambridge naredne tri godine, a nakon toga će biti izložen u drugim galerijama diljem Cambridgeshirea.

image

Princ William i Kate Middleton u posjeti Guinessovoj tvornici.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kate očito jako voli ovaj britanski brend jer je njihovu haljinu nosila i na posebnoj zabavi na mayanskim ruševinama u Cahal Pechu u Belizeu, gdje su ona i William bili u sklopu turneje Karibima. Sjajna ružičasta haljina sa šišmiš rukavima odlično joj je stajala, a uz nju nosila je srebrne Jimmy Choo sandale modela Mimi 100 Silver Metallic Nappa.

image

Princ William i vojvotkinja Catherine na zabavi na majanskim ruševinama.

STEPHEN LOCK/I-IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Poseban detalj na portretu je broš koji nosi Kate. Posudila joj ga je kraljica Elizabeta II., a nosi naziv "The Duchess of Cambridge‘s Brooch." Modni detalj od dijamanata i bisera datira još u 19. stoljeće, a nosila ga je princeza Augusta of Hesse-Kassel, supruga tadašnjeg vojvode od Cambridgea, princa Adolphusa. Osim broša, Kate je za svoj portret odabrala još dva značajna komada - biserne Collingwood naušnice princeze Diane i bisernu narukvicu s tri niti.

Linker
22. travanj 2024 17:37