SAMO DA JE UDOBNO!

Iz dnevne sobe na pistu: Kako je ‘kauč moda‘ postala statement?

Papuče, trenirke i dekice više nisu rezervirane samo za slobodno vrijeme te su iz naših spavaćih sobe pronašle put do modnih pista, ulica svjetskih metropola, pa čak i crvenog tepiha.

"Kauč moda" je doživjela veliki uzlet nakon lockdowna, a ležerno odijevanje postaje sve prihvatljivije i izvan udobnosti našeg doma. Papuče, trenirke, pa čak i dekice iz naše su spavaće sobe pronašle put do modnih pista, ulica svjetskih metropola, pa čak i crvenog tepiha, a čini se kako udobnost ostaje imperativ i među aktualnim trendovima za 2023. godinu.

I dok smo proteklih sezona svjedočili "boomu" dizajnerskih tenisica za svaku priliku, u posljednje se vrijeme sve više brendova okreće natikačama, klompama ili pak modelima koji umjesto vezica imaju šik kopče - baš poput papuča. Uggsice su doživjele veliki povratak zahvaljujući "it" djevojkama poput Belle Hadid i Hailey Bieber, koje su u svoje trendi kombinacije među prvima uključile punjene čizme s platformom ili tople Ugg papuče. Ništa manje poželjni nisu ni elegantni, ženstveni modeli natikača s visokom potpeticom ukrašeni krznom ili perjem, koji odišu "boudoir" štihom i nalikuju na profinjene retro kućne papuče.

image

Elsa Hosk u Ugg papučama

INSTAGRAM/ELSA HOSK
image

Sleeper/Ugg/Saint Laurent

PROMO

Sestre Kardashian i Rihanna predvodnice su u popularizaciji sportske odjeće poput hoodica i trenirki, koje se nisu ustručavale spojiti s, primjerice, čizmama na visoku petu ili štiklama čak ni u posebnim prilikama. Oversized trenirke odjednom su se pretvorile u ženstvene kratke haljine, a luksuzne modne kuće poput Balenciage predstavile su kolaboracije s vodećim proizvođačima sportske odjeće. Također, modnu je industriju posljednjih godina obuzela nostalgija za 2000-ima, kada su sportske torbice, topići i baršunaste Juicy Couture trenirke doživjele veliki proboj na crveni tepih zahvaljujući zvijezdama poput Paris Hilton i Britney Spears.

image

Rihanna u hoodici

INSTAGRAM/RIHANNA
image

Juicy Couture/Dickies/Pangaia

PROMO

Osim kroz uzlet klasične odjeće za slobodno vrijeme, želja za udobnošću i toplinom u modi se manifestirala i kroz trend ogrtača koji nalikuju dekama. Bilo da su u pitanju oversized vuneni šalovi, karirani plaštevi ili Monclerovi ogrtači punjeni perjem, topla dekica postala je modni statement među trendseterima. U jeku pandemije 2021. godine, glazbenik ASAP Rocky stigao je na Met Galu ogrnut u predimenzioniranu šarenu "patchwork" deku, kao da želi poručiti kako još uvijek nije spreman zamijeniti udobnost svog kauča sa svijetom glamura i reflektora. Čini se kako je u spavaćoj sobi inspiraciju našao i dizajner Jonathan Anderson, koji je manekene na reviji brenda JW Anderson na ovogodišnjem Milanskom tjednu mode "opremio" pernatim jastucima u formi modnog dodatka.

image

Bella Hadid u Nike trenirci

INSTAGRAM/BELLA HADID
image

Pharell Williams/ASAP Rocky/Nike

PROMO

Uz udobnost, još jedna od prednosti "kauč mode" svakako je i njezina praktičnost i multifunkcionalnost. Više ne moramo čekati "casual friday" kako bismo svoju omiljenu hoodicu nosili na poslu, ako je, primjerice, uparimo s oversized sakoom i trapericama. Zatim je vikendom ponovno možemo izvući iz ormara, navući udobne tajice ili pidžamu, baciti se na kauč i izležavati se gledajući svoje omiljene Iskonove programe. U duhu sve popularnije "kauč mode", Iskon je za ograničeni broj novih korisnika pripremio neizostavne komade za opuštanje uz dobar film ili seriju. Uz Iskon.Play TV dekicu, hoodie majicu i par udobnih papuča koji dolaze u fora platnenoj vrećici.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Iskon

Linker
20. travanj 2024 09:26