PROFIMEDIA
Klasika i glamur

Deset godina teddy kaputa: Stigli su novi modeli zbog kojih jedva čekamo zimu

Ovaj topli kaput ima dugu povijest, a poseban ‘‘hype‘‘ oko njega pojavio se prije deset godina, točnije 2013. godine kada je talijanski brend Max Mara predstavio svoju verziju teddy kaputa.

Ovaj topli kaput ima dugu povijest, a poseban ‘‘hype‘‘ oko njega pojavio se prije deset godina, točnije 2013. godine kada je talijanski brend Max Mara predstavio svoju verziju teddy kaputa.

Kaputi su, bez sumnje, jedan od najvažnijih statement odjevnih predmeta za jesen i zimu. Naime, bez toplog i kvalitetnog kaputa nikako ne možemo zamisliti hladne dane koji su pred nama. Osim toga što nas griju, kaputi su također savršeni komad odjeće želimo li izgledati dotjerano.

Ove sezone u modi je sve, a naglasak je prvenstveno stavljen na jarkim bojama i zanimljivim uzorcima. Nakon dugogodišnje ere minimalizma u modu se polako vraćaju vibrantne i razigrane modne kombinacije koje svakoga ostavljaju bez daha. Komad koji će osvježiti apsolutno svaki naš outfit i pritom mu dati notu posebnosti je, naravno, bezvremenski teddy kaput.

Teddy kaput ima dugu modnu povijest, a naročit ‘‘hype‘‘ oko njega pojavio se prije 10 godina, točnije 2013. godine kada je talijanski brend Max Mara predstavio svoju verziju teddy kaputa. ‘‘It‘‘ kaput specifičnog kroja, spuštenih ramena i velikih džepova svojim je izgledom zasluženo ušao u povijest.

Ime je dobio po plišanom medvjediću, a kao što mu i sam naziv govori, u njemu se svatko osjeća ugodno. Prva ga je obukla Carine Roitfeld, francuska modna urednica i model, a njezina fotografija u rekordnom je roku obišla sve modne portale. Osim nje, među prvima ga je obukla i reality zvijezda Kim Kardashian.

image

Kim Kardashian među prvima je obukla teddy kaput

ZELIG SHAUL/SHUTTERSTOCK ZELIG SHAUL/SHUTTERSTOCK

Njegova je popularnost od toga trenutka samo sve više rasla, a danas ga nose mnoge trendseterice iz cijeloga svijeta. Povodom proslave 10. rođendana, ove godine Max Mara je predstavila limited edition svog popularnog teddy kaputa.

image

Nenadmašni Teddy kaput dizajniran je 2013. godine

MAX MARA
image

Kombinacije s teddy kaputom su must have i ove sezone

Klasičnoj Icon liniji brenda pridružio se i takozvani Sparkling Teddy, kaput koji na sebi ima preko 300 ručno ušivenih kristalića što limitiranom modelu daje dašak glamura i razigranosti.

image

Max Mara izdala je limited edition kaputa koji na sebi ima preko 300 kristala

MAX MARA
image

Sparkling Teddy kolekcija dolazi u dvije boje - smeđoj i prljavo bijeloj

MAX MARA

Isto tako, za najmlađe obožavatelje Max Mara brenda predstavljena je i prva kolekcija dječjih Teddy komada. Cijene kaputa koji se prodaju u limitiranom izdanju kreću se od 2250 eura do 7450 eura.

Linker
27. travanj 2024 12:46