Screenshot
HRVATSKA BEZ PREDSTAVNIKA

VIDEO Tri zemlje iz regije u finalu Eurosonga

Nakon održanog drugog polufinala jubilarnog 60. izdanja Eurosonga, Srbiji su se u finalu pridružile još dvije zemlje iz regije – Slovenija i Crna Gora, koje su za svoje izvedbe dobile ovacije publike.

Crnogorski predstavnik Nenad Knežević Knez u finale se plasirao zahvaljujući pjesmi Adio, koju mu je napisao srpski pjevač Željko Joksimović. Popularnom pjevaču, koji je trenutno i član žirija u popularnom showu X Factor Adria, to je šesti put da sudjeluje na Eurosongu s obzirom da je na tom natjecanju već dva puta sudjelovao kao izvođač, dva puta kao skladatelj, a našao se čak i u ulozi voditelja kada je Srbija bila domaćin 2008. godine.

Sloveniju je u finale odveo pop duo Maraaya koji čine pjevačica Marjetka i njen suprug Raay, kojima su najveća inspiracija u glazbenoj karijeri njihova dva sina. Bračni par je svojom pjesmom Here For You i upečatljvim nastupom podigao publiku na noge.

Tako su se nakon druge polufinalne večeri jubilarnog Eurosonga, Crna Gora i Slovenija pridružile srpskoj predstavnici Bojani Stamenov, koju srpski mediji često nazivaju Arethom Franklin, a koja je, jednako kao i slovenski duo, odlučila svoju pjesmu Ljepota nikad ne laže izvesti na engleskom jeziku.

–> Srpska Aretha Franklin oduševila na Eurosongu

U finalu Eurosonga koji se održava u Beču nastupit će 27 zemalja i to redom: Slovenija, Francuska, Izrael, Estonija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Armenija, Litva, Srbija, Norveška, Švedska, Cipar, Australija, Belgija, Austrija, Grčka, Crna Gora, Njemačka, Poljska, Latvija, Rumunjska, Španjolska, Mađarska, Gruzija, Azerbajdžan, Rusija, Albanija i Italija.

Linker
26. travanj 2024 12:11