ZVIJEZDE POČINJU PLESATI

Sve je spremno za show

Ples sa zvijezdama ponovno dolazi na male ekrane. Prva emisija HTV-ovog glazbeno-zabavnog spektakla bit će emitirana u subotu, 25. listopada, a za titulu najboljeg plesača među zvijezdama natjecat će se osam plesnih parova: voditeljica Daniela Trbović i Nicolas Quesnoit, iluzionist Luka Vidović i Mirjana Žutić, glumica i pjevačica Antonija Šola i Hrvoje Kraševac, tae kwon do reprezentativka Martina Zubčić i Robert Schubert, rukometaš Nikša Kaleb i Tamara Despot, glumac Goran Grgić i Sara Stojanović, Zlata Muck, voditeljica emisije Nulti sat, i Ištvan Varga te glumac Mario Valentić i Ana Herceg.

– Pripreme idu odlično, odrađujemo zadnji trening i jedva čekamo da počne. Mislim da smo se dobro pripremili i da neće biti pogreške. Moja plesna partnerica Ana Herceg i ja imamo prije svega odličan međuljudski odnos, što smatram preduvjetom za dobar ples. Ako se s nekim ne mogu složiti u tom pogledu, bilo bi mi vrlo teško surađivati na treninzima. Kad se zakačimo, što je bilo rijetko, sve se odmah otvoreno kaže i riješi, što smatram iznimnom kvalitetom u odnosu – izjavio je glumac Mario Valentić, koji uz pripreme za treću sezonu Plesa sa zvijezdama nastupa kao stalni član glumačke postave u serijalu “Nad Lipom 35”.

Ozbiljni protivnici

Plesni parovi natječu se u latino-američkim i standardnim plesovima, među kojima su samba, cha-cha-cha, rumba, passo doble i jive te engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep.

Glumačka zvijezda tinejdžerske sapunice također je otkrio koji su parovi u Plesu sa zvijezdama njegovi favoriti.

– Ozbiljnim protivnicima smatram Danielu i Nicolasa, jako su me ugodno iznenadili kad sam ih promatrao na zadnjem treningu, a čini mi se da su i Tamara i Nikša potencijalno “opasni” konkurenti pošto su jako simpatični i karizmatični. Ali meni je najvažnije plesati i pri tome se prvenstveno planiram dobro zabaviti, čini mi se da, ako se ja dobro zabavljam prilikom nastupa, žiri i gledatelji će to prepoznati i također uživati u dobroj zabavi – zaključio je Valentić.

Dobro je da poštuju starije

Daniela Trbović, TV voditeljica kviza Najslabija karika, nije bila toliko opuštena prije velikog nastupa i otvorenja showa:

– To vam je kao s ispitima, uvijek razmišljate “da mi je samo još tjedan dana za pripremu i sve bi bilo dobro, sve bi sjelo”. Ja sam tremaroš, sigurno će mi sutra srce lupati i dlanovi se znojiti iako nastupam pred kamerama svakodnevno, ali to je drugi način prezentacije.

– Srećom, Nicolas je bio vrhunski učitelj, nikada nije povisio glas, pripremama je pristupao bez živciranja i bio jako strpljiv, sve smo postupno radili, a najvažnija stvar u cijeloj priči je da je on izvrstan pedagog. Nije dovoljno biti vrhunski plesač, mislim da je ovdje presudno znati prenijeti to znanje – objasnila je Daniela te komentirala kako reagira na učestale izjave da su upravo oni najopasniji protivnici ostalim plesnim parovima.

– Jako zanimljivo, drago mi je čuti da djeca koja nisu polagala pionirsku zakletvu i dalje poštuju starije. Dobro je da djeca koja nastupaju imaju dobro mišljenje o meni i da me se boje – uz smijeh je dodala Daniela Trbović.

– Ono što sam primijetila na zajedničkim probama je da su Mario Valentić i Goran Grgić bili odlični. A tek Nikša Kaleb, onako nabildan i šarmantan…Uglavnom, svatko od nas ima nešto posebno što može prenijeti publici – zaključila je voditeljica.

Bez imperativa

Za razliku od Daniele, glumac Goran Grgić ne osjeća nikakvu tremu pred nastup.

– Ne osjećam strah ili tremu jer znam da ne moram biti najbolji i savršeno izvesti pokrete, iskreno – nemam ambiciju pobijediti pod svaku cijenu već mi je najvažnije sudjelovati.

Goran Grgić već se rekreativno bavio plesom u srednjoj školi u Osijeku, a tijekom studiranja na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti vježbao je plesati jazz dance i balet u svrhu glumačkog treninga, ali ovdje se, tvrdi, susreo s nekim vrstama plesa koji su mu potpuno nepoznati.

– Moja trenerica i plesna partnerica Sara našla je pravi omjer u pristupu: da ne bude preopterećujuće, a opet ni prelagano, uspostavila je odličan tempo rada i mislim da se rezultati vide – izjavio je glumac koji je odvojio nekoliko trenutaka za vrijeme odmora na svakodnevnom snimanju serijala “Sve će biti dobro”.

Plesne nastupe parova ocjenjivat će stručni žiri u već poznatom sastavu: Milka Babović, Dinko Bogdanić, Elio Bašan, Davor Bilman.

Gordana Kolanović

PROČITAJTE VIŠE:

NICOLAS QUESNOIT: Ostvarenje sna uz otvaranje plesnog centra NIKŠA I TAMARA: Rukometaš u plesnom zanosu PLES SA ZVIJEZDAMA: Daniela Trbović je najveći favorit

Linker
10. lipanj 2024 10:40