Flickr/MFer Photography
VALENTINOVO

SRETNO VALENTINOVO Najljepša ljubavna pisma u povijesti

Ne tako davno pisala su se pisma. Lijepim ili manje lijepim rukopisom, drhtavom rukom i otiskom čaše na rubu papira. Katkad je papir mirisao na duhan ili je u sebi imao listić potpurija kako bi posebno obradovao svoga primatelja.

Jedno od najljepših ljubavnih pisama koje je izašlo i u javnost pripada glazbeniku Johnny Cashu, a tko se još našao na popisu najvećih majstora ljubavnih posveta pogledajte u nastavku.

Ukoliko vam nedostaje ideja, prepišite koju rečenicu i svojoj voljenoj polovici za Valentinovo poklonite rukom ispisanu čestitku.

1. Johnny Cash supruzi June Carter Cash želi sretan 65. rođendan (1994.)

“Sretan rođendan, princezo. Starimo i navikavamo se jedno na drugo. Isto razmišljamo. Čitamo jedno drugom misli. Znamo što želimo bez postavljenja pitanja. Ponekad malo idemo jedno drugom na živce. Ponekad možda i jedno drugo uzimamo zdravo za gotovo. Ali ponekad, kao danas, razmišljam o svemu i postaje mi jasno koliko sam sretan što sam život proveo s najboljom ženom koju sam ikad upoznao. Još uvijek me fasciniraš i inspiriraš!”

2. Winston Churchill supruzi Clementine Churchill (1935.)

“Moja draga Clemmie, u tvom pismu iz Madrasa napisala si riječi koje su me dirnule u srce, o tome koliko sam obogatio tvoj život. Ne mogu ti opisati koliko me to usrećilo jer kada bi postojali ljubavni računi, zauvijek bih ti bio dužan.”

3. John Keats svojoj susjedi Fanny Brawne (1819.)

“Bez tebe ja ne postojim. Zaboravljam na sve drugo i samo te želim ponovo vidjeti. Moj život u tom trenutku staje. Ne vidim dalje. Cijelog si me zaokupila!”

4. Ernest Hemingway svojoj ljubavi Marlene Dietrich (1951.)

“Ne znam kako, ali kad god bih te zagrlio, osjećao bih se kao da sam kod kuće”.

5. Napoleon Bonaparte piše Josephini de Beauharnais (1796.)

“Otkako sam te napustio, neprestano sam potišten. Prava sreća je biti pored tebe. Neprestano proživljavam sjećanja na tvoje dodire, suze, tvoju brižnost. Plamen šarma neuporedive Josephine neprestano gori i sjaji u mom srcu”.

Linker
05. travanj 2024 20:51