OBITELJ NA PRVOM MJESTU

Sandra Bagarić: Patrijarhalna sam bosanska žena

Sopranistica koja uskoro proslavlja dva desetljeća karijere priznaje da su pripreme za taj veliki jubilej ipak u sjeni odlazaka na plac, kuhanja ručka, brige oko sinova Marka (14) i Lovre (9) i supruga Darka Dimitrovića (49) u kojeg se, kaže, zaljubila prvog dana kad je došla na akademiju:

– Mislila sam da je student, i rekla sama sebi: “Opaaa, ovaj će biti moj, ovom ću ja roditi djecu – ispričala je Sandra Bagarić (39) koja će jubilarnih 20 godina karijere obilježiti 9.travnja humanitarnim koncertom u Lisinskom gdje će je, među inima, i suprug pratiti na klaviru.

Koliko vam je trebalo da osvojite muža? – Ma ništa, odmah je bio gotov. Nešto smo se mi gledali, pa je on imao neke repove, ja isto, ali ljubav nam se dogodila u trenutku. Svirao mi je Griega, a ja tek došla na akademiju, oboje zaljubljeni u umjetnost. I dandanas nam je posao otklon od svakodnevnih briga, troškova, računa… Lijepo nam je kad se u stanu zatvorimo u naš radni prostor i pripremamo novi program.

Što vam je najteže s tri muškarca u kući? – To što sam ih jako razmazila, ali patrijarhalna sam bosanska žena, tako sam odgojena. Jako sam nesretna ako ne odem na plac i ne napravim im ručak. Užasno se puno dajem djeci i obitelji, uvijek sam im na raspolaganju i nemam uopće vremena za sebe pa zato ponekad pucam po šavovima.

Osjećate li se ugodnije u ulozi pjevačice ili domaćice? – Kad bih morala birati između titula primadona i “primadoma”, apsolutno bih bila majka, supruga i domaćica jer jako volim tu ulogu, štoviše, za nju živim. Kao pjevačica znala sam iskoristiti priliku i sve mi se nekako dobro posložilo. Laprdati volim, snalažljiva sam, promišljeni sam improvizator i ustvari sam od svog hobija napravila posao.

Strahuje li da bi njenog muža mogla spopasti neku studentica, zašto ne nosi vjenčani prsten, je li joj ugodnije u muškom ili ženskom društvu te o njenom ciganskom kodu i zašto je krala smetlarska kolica pročitajte u tiskanom izdnju Glorije koji je na kioscima od 27. ožujka.

Ne zaboravite i na 4. nagradni kupon, ali i Joker kupon koji se nalaze u ovom broju, za najveću nagradnu igru u kojoj možete osvojiti preko 1000 vrijednih nagrada.

Linker
27. travanj 2024 06:07