LUKA BULIĆ

Put među zvijezde

Napisala Tanja Vučičević Snimio Mario Kučera

Strpljen – spašen, izraz je za koji tek sada shvaćam što znači – kaže zagrebački komičar i imitator Luka Bulić, koji je u svim dosadašnjim emisijama HTV-ova showa Zvijezde pjevaju pokazao da za svoje snove i te kako ima temelja. Naime, taj 27-godišnji diplomirani propagandist, koji je donedavno bio poznat javnosti kao spretan imitator Olivera Dragojevića, Ibrice Jusića, Kemala Montena i Arsena Dedića, a odnedavno i kao voditelj humoristične emisije Luka i igara na HTV-u, oduvijek je imao pjevačke ambicije. A nastup u showu Zvijezde pjevaju s partnericom i mentoricom Ivanom Husar Mlinac omogućio mu je njihovo ostvarenje.

– Sretan samo k’o mali pes – uzbuđeno Luka komentira 71 bod koji je s Ivanom skupio zahvaljujući dobrim ocjenama. Za izvedbu pjesme “Da li znaš da te volim”, kojom su u pretprošloj emisiji do suza ganuli najstrožu članicu žirija – mezzosopranisticu Martinu Tomčić – dobili su četiri desetke, a u prošloj emisiji redale su se osmice i devetke.

– Isplati se biti štreber – kazala je Ivana Husar Mlinac potvrđujući da sa svojim “đakom” mnogo radi. Svaki dan “treniraju” barem sat ili dva, što je donijelo i rezultate. Luka je znatno sigurniji u dinamičnim interpretacijama, što je pokazao u prošloj emisiji s pjesmom “You’re The One That I Want”, a u baladama poput “Bed Of Roses” uspijeva emocije prenijeti publici. Simpatičan plavokosi duo stalno napreduje i uživa u pohvalama koje dobiva – ne samo od žirija. A na njih Luka dugo čeka. Godinama, naime, sklada pjesme na vlastite stihove, a nekoliko ih je snimio u glazbenom studiju i ponudio diskografskim kućama, no ljubazno su ga odbili. Smatra da razlog nije taj što su mu pjesme loše, nego zbog njegova imidža komičara: pretpostavlja da su diskografi procijenili da ga publika ne bi ozbiljno shvatila pa nisu htjeli riskirati. – Strpljivo sam čekao priliku pokazati da znam pjevati pa sam bio presretan kad su me pozvali u show Zvijezde pjevaju. Da stvar bude bolja, za svoju “mentoricu” i partnericu priželjkivao sam upravo bivšu divasicu Ivanu Husar Mlinac, pa kad su nas “spojili”, mojem oduševljenju nije bilo kraja. Ivana me podučava tehnici pjevanja, prilično je stroga i zahtjevna, no od nje sam doznao mnoge trikove koje koriste estradne zvijezde kako bi izvukle maksimum iz glasnica – govori Luka, koji je pohađao glazbenu školu i učio svirati gitaru.

Idol Oliver

Pred TV kamerama prvi se put našao već kao desetogodišnjak – u emisiji Turbo limach show. Potom je, također na HTV-u i s manjim prekidima, gotovo deset godina vodio dječju emisiju Mali, veliki svijet. Nastupao je i u popularnom Super Nova showu, a u zagrebačkom klubu Hemingway vodio je stand-up program Tiger Lilly i polako stjecao popularnost. No, ostao je ozbiljan i pristojan momak koji svoj zvjezdani status (potvrđen time što je uvršten među “zvijezde koje pjevaju”) doživljava kao igru.

– Sretan sam – kaže – što tom igrom otplaćujem kredit za stan koji sam nedavno kupio u zagrebačkoj četvrti Kajzerica. Kad me se gledatelji zasite, radit ću u struci. Neće svijet propasti ako jednog dana više neću nastupati na televiziji. Na Lukin uspjeh ponosni su majka Jagoda i otac Ivan, oboje inženjeri kemije, i dvije godine mlađa sestra Ana koja će uskoro diplomirati biologiju na zagrebačkom PMF-u. Televizijske nastupe svoga unuka prate i djed Toni, majčin otac koji živi u Zadru, i baka Janja, očeva majka rodom iz Vukovara.

Nije tajna da je Oliver Dragojević Lukin idol. O splitskom pjevaču Luka je napisao i diplomski rad, uzevši ga kao primjer vrhunskog glazbenog branda. Kad mu je Oliver prije dvije godine na jednom javnom događaju u Zagrebu prišao i kazao “Čuja san da si dobar”, Luka se gotovo onesvijestio od sreće. Doživljajem života Luka smatra trenutak kad ga je splitski pjevač tijekom jednog nastupa pozvao na pozornicu da zajedno zapjevaju. Stiglo je, međutim, vrijeme da više ne bude ničiji imitator već pjevač i skladatelj Luka Bulić kojeg diskografi neće odbijati. Nada se da će mu u tome pomoći show Zvijezde pjevaju. A tko zna, možda će jednog dana neki mladi imitator “skidati” baš Luku i njegove pjesme.

Linker
28. travanj 2024 11:19