Sipa/Cropix
HOLIVUDSKA IKONA

Preminula legendarna glumica Lauren Bacall

Američka glumica preminula je u 90. godini života u New Yorku, potvrdila je zaklada Bogart.

Lauren Bacall umrla je od posljedica srčanog udara u utorak, 12. kolovoza.

– S dubokom tugom, a ipak velikom zahvalnošću na njenom nevjerojatnom životu, potvrđujemo da je Lauren Bacall preminula – objavila je zaklada Bogart na Twitter profilu.

Lauren se proslavila filmom Imati i nemati koji je snimila s, tada budućim, suprugom Humphreyjom Bogartom, a na snimanju se rodila i ljubav te se par 1945. vjenčao.

Sipa/Cropix

FOTO: Sipa/Cropix

Holivudska ikona i slavni glumac u braku su dobili dvoje djece – Stephena i Leslie Bogart, a nastavili su i snimati filmove poput Duboki san, Mračni prolaz i Otok Largo.

Humphrey Bogart preminuo je 1957., a Lauren se četiri godine nakon njegove smrti udala za Jasona Robardsa od kojeg se razvela 1969., a s kojim je dobila sina Sama Robardsa.

Slavna glumica bila je najpoznatija po svom dubokom glasu i prodornim pogledima, a još je za života proglašena legendom s čime se nikako nije slagala.

– Ne volim tu kategoriju. Za mene legende nisu na ovom svijetu već su mrtve – izjavila je jednom prilikom glumica.

Tijekom duge filmske karijere glumila je u brojnim filmovima, između ostalog i s Marilyn Monroe u filmu Kako se udati za milijunaša, a jedan od posljednjih većih angažmana bio joj je u animiranom filmu Pokretni dvorac iz 2004., gdje je posudila svoj glas Vještici od Pustoši.

Slavna glumica tri puta je bila nominirana za nagradu Emmy, a osvojila je dva Zlatna globusa te je 2009. godine nagrađena počasnim Oscarom.

Linker
27. travanj 2024 02:56