CHRISTINA APPLEGATE

Povratak glumi

Američka glumica Christina Applegate (36) kojoj su, nakon što je oboljela od zloćudnog tumora, operacijom odstranjene grudi, vratila se na posao te nastavila sa snim­anjem serijala “Samantha Who?”, potvrdila je za časopis People glumičina glasnogovornica.

Najpoznatija po ulozi ne baš bistre Kelly Bundy u serijalu “Bračne vode”, Christine je zbog raka morala odstraniti obje dojke, no nakon operacija liječnici su potvrdili da je rak u potpunosti odstranjen te da je bolest pobijeđena.

– Ponekad plačem, ponekad čak i vrištim. Jako se razljutim kada se počnem samosažalijevati. No, sve je to dio oporavka – rekla je američka glumica u ABC- ovoj emisiji Dobro jutro, Amerika.

Glumičina majka, koja joj je bila najveća potpora tijekom za nju izuzetno teškog perioda liječenja i oporavka, također je oboljela od raka dojke kada je Christini bilo samo sedam godina.

Christina Applegate bila je nominirana za nagrade Emmy i Zlatni globus za izvedbu u serijalu “Samantha Who?”, u kojem glumi glavnu ulogu, ženu koja je izgubila pamćenje te nastoji otkriti tko je ona zapravo. Prestižnu nagradu Emmy osvojila je 2003. za ulogu Amy, Racheline sestre (glumi je Jennifer Aniston) u serijalu “Prijatelji”.

Barbara Ivezić

Linker
24. travanj 2024 15:22