PRED OGLEDALOM

Petra Cicvarić: Dojadilo mi je biti plavuša

Osječka glumica Petra Cicvarić (24), poznata po ulozi Korane Lotar u serijalu ‘Najbolje godine’, ponosna je na svoj porculanski ten, no ističe da velike zasluge za to pripadaju njenoj mami Karmeliti. Ne samo zbog genetskog naslijeđa nego i stoga što mama, magistra farmacije, prati sve novosti u području dermokozmetike i primjenjuje ih – prema potrebi – na svojoj kćeri.

Najvažniji mamin savjet u vezi njege bio je… – Govorila mi je ono što većina mama savjetuje svojim kćerima: da očistim lice od šminke prije spavanja, da ne istiskujem prištiće, da kremu za lice biram prema tipu kože, da svaka djeluje individualno…

Najvažniji proizvod za njegu lica vam je… – Trenutačno to je matirajuća krema La Roche-Posay Effaclar M, koja usporava proizvodnju sebuma. Nanosim je najviše na T-zonu, koja je masnija od ostatka lica.

Vaš stav prema šminkanju… -Što jednostavnije, to bolje. Dovoljni su mi maskara, malo rumenila, sjajilo i smeđe sjenilo te, u svečanijim prigodama, crveni ruž. U srednjoj školi sam, doduše, imala buntovničku darkersku fazu pa sam nanosila tamna sjenila i crtala točkice oko očiju.

Promjena izgleda koju ste željeli, a za koju dosad niste imali hrabrosti… – Dugo već razmišljam o tome da kosu ofarbam u crveno. Dojadilo mi je biti plavuša, pa mislim da promjena slijedi nakon što završi snimanje.

Kosu njegujete… – Uglavnom koristim preparate Garnier, a na setu se za moju kosu brinu frizerke.

Kondiciju održavate… – Išla sam na tečajeve joge i pilatesa, a sada ih vježbam kod kuće. Tata Tomislav je nedavno kupio i orbitrek pa izvodim aerobne vježbe gledajući serijale na laptopu.

Najbolji lijek protiv jesenske depresije je… – Druženje s prijateljima, čitanje knjiga – trenutačno je to roman Cecelie Ahern ‘Na kraju duge’ – i slušanje glazbe, najviše rocka i grungea.

Damir Leljak

Linker
16. travanj 2024 08:48