KEIRA KNIGHTLEY

Nova žrtva nasilnika

Britanska glumica Keira Knightley (24) glumi u reklami protiv nasilja u obitelji, u kojoj je njezin “reklamni dečko” brutalno istuče. Reklama započinje glumičinim odlaskom kući nakon posla: prije samog dolaska, suočena s činjenicom da živi s nasilnikom, plače i psihički se priprema za njihov ponovni susret.

Kad stiže u stan, oprezno odlaže ključeve na stol koji je već umrljan kapljicama krvi, susreće dečka koji je ljubomorno ispituje gdje je bila i je li ga prevarila. Ubrzo nakon ispitivanja ošamari je, a glumica nastoji zaustaviti snimanje rečenicom: “Nisam na to pristala, stanite”. Međutim, nasilnik je nastavlja šamarati, čupati i udarati nogom u trbuh.

Na kraju se kamera odmiče sa seta snimanja i postavlja se pitanje: Zar nije vrijeme da netko kaže rez? Na ekranu se nakon toga pojavljuje šokantna statistika da dvije žene tjedno umru od posljedica nasilja u obitelji.

U jeku nedavnih događanja s r&b zvijezdom Rihannom koju je njezin dečko, pjevač Chris Brown, skoro premlatio do smrti, zvijezda filmova „Pirati s Kariba“ odlučila je sudjelovati u kampanji koja podiže razinu svijesti o temi koja se često zataškava. Pogledajte kako izgleda spot koji apelira na žrtve obiteljskog nasilja da zaustave zlostavljanje i potraže pomoć.

Gordana Kolanović

Linker
29. travanj 2024 15:41