Croatia's Nina Kraljic rehearses the song Lighthouse during the jury show at the Ericsson Globe Arena in Stockholm, Sweden, May 9, 2016. The Eurovision Song Contest 2016 starts with the first semifinal on May 10. TT News Agency/Maja Suslin/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. FOR EDITORIAL USE ONLY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN. NO COMMERCIAL SALES
 Reuters/EPH / REUTERS
NAKON SEDAM GODINA

Nina Kraljić izborila finale Eurosonga

Prvom polufinalnom večerom započeo je 61. Eurosong u čijem će finalu napokon nastupiti i hrvatska predstavnica. Nina Kraljić oduševila je publiku izvedbom pjesme “Lighthouse” i izborila odlazak u finalnu večer koja će se održati u subotu, 14. svibnja.

To će biti prvi nastup hrvatske predstavnice u finalu natjecanja za najljepšu pjesmu Europe nakon sedam godina, zbog čega Nina na konferenciji za medije nije skrivala sreću.

– Malo sam u šoku. Čak je i u Hrvatskoj bilo miješanih emocija i neki su htjeli da ne uspijemo. Bilo je jako teško, ali sam htjela da dođemo u finale jer nismo u finalu bili sedam godina. Ponosna sam na cijeli naš tim i hvala svima koji su nas podržavali. Kada prezentiraš svoju zemlju, predstavljaš puno više od samoga sebe. To je velika čast i velika odgovornost. Sigurna sam da su svi predstavnici dali sve od sebe večeras – izjavila je Nina nakon nastupa u prvome polufinalu.

Nina Kraljić, uz pomoć pratećih vokala – Andreja Babića, Danijele Večerinović, Lina Lacmanovića Ćućića i Martine Majerle – nastupila je peta s pjesmom „Lighthouse“ koju je napisao austrijski autorski dvojac POPMACHÉ – Andreas Grass i Nikola Paryla, dok je za produkciju bio zadužen Thorsten Brötzmann. Naša predstavnica nastupila je u prekrasnoj kreaciji modnog dizajnera Jurja Zigmana teškoj 18 kilograma.

U finale, koje će se održati 14. svibnja, plasiralo se ukupno 10 zemalja: Azerbajdžan, Rusija, Nizozemska, Mađarska, Hrvatska, Austrija, Armenija, Češka, Cipar i Malta, a u drugoj polufinalnoj večeri, koja je na rasporedu u četvrtak, 12. svibnja, novih 18 zemalja borit će se za posljednjih deset mjesta u finalu.

Pogledajte Ninin nastup!

Linker
24. travanj 2024 10:39