INTERVJU

Neven Ciganović: Nije za mene isposnički život

Ja sam stilist i društveni kroničar. Ili bi, možda, bilo najbolje da me predstavite kao kroničnog društvenjaka – našalio se 41-godišnji Zagrepčanin Neven Ciganović , najzabavniji sudionik RTLovog zbiljokaza Survivor, koji je do suza nasmijao članove svog plemena rekavši da u zadnje vrijeme “tuca samo kokose”.

Kakva su bila vaša iskustva s divljinom prije Survivora? – Nikakva. Nikad u životu nisam bio na kampiranju, nikad nisam spavao pod vedrim nebom i nikad prije Kostarike nisam obavljao veliku nuždu u prirodi. Bio sam na raftingu, i nije mi se svidjelo jer sam se sav smočio, a odjeća mi je zaudarala po vlazi. Ne mogu za sebe reći da sam avanturistički tip: cool mi je vidjeti neki lijepi krajolik na fotki, ali svježi zrak, zelenilo, proplanci, šume i more ne znače mi ništa u usporedbi s gradskom vrevom, shoppingom i partijanjem do zore. Ja sam totalno urbani tip, a ne neki Robinson Crusoe ili Grizzly Adams.

Je li vam nedostajao seks na Kostariki? – Ne. Pili smo tablete protiv malarije za koje kažu da ubijaju želju za seksom.

Koliko ste kilograma izgubili? – Devet kilograma u 40 dana, što nisam uspijevao ni kad sam bio na najstrožim dijetama. U Hrvat sku sam stigao s 80 kilograma, a u međuvremenu sam vratio dva. Polako se vraćam u formu, krenuo sam u teretanu, ali nešto blažim tempom. Izgubio sam, naime, dosta mišićne mase pa mi nije baš lako vježbati. Slično je i s prehranom: jedem sve, ali znatno manje jer mi je želudac naučen samo na šačicu riže i komadić kokosa. Uglavnom, moja se nova linija većini sviđa, iako ima i onih koji mi kažu da se moram malo udebljati.

Žalite li što se sudjelovali u Survivoru? – Ne, iako to iskustvo nikad više ne bih ponovio. Bilo mi je najgore u životu i neću ga zaboraviti dok sam živ.

Damir Leljak

Pročitali ste skraćenu verziju intervjua. Cijeli intervju u kojem Neven Ciganović otkriva niz detalja sa snimanja zbiljokaza u Kostariki pronađite u tiskanom izdanju Glorije (br. 899) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
27. travanj 2024 04:44