PRED OGLEDALOM

Nera Stipičević: Šminkam se od srednje škole

Glumici i pjevačici Neri Stipičević , 27-godišnjoj Makaranki koja je prije sedam godina privukla pozornost nastupom u glazbenom realityju Nove TV, a ovog ljeta seksi scenama u filmu ‘Neke druge priče’, sve prijateljice zavide na tamnom tenu.

Zahvaljujući njemu, uvijek izgleda kao da se baš vratila s ljetovanja, a to je njoj – koja ne podnosi teške pudere i mnogo boje na licu – najveća blagodat koju joj je priroda mogla podariti. No uskoro, kad krene s pripremama za nastup u TV showu Ples sa zvijezdama, morat će se pripremiti i za nešto više šminke na svom licu nego što je naviknula.

Kad ste se počeli šminkati? – Potkraj srednje škole. No, šminkala sam se samo subotom na večer, uoči izlaska, i to gotovo nevidljivo. I danas je tako, zasigurno nisam od onih koje našminkane idu i u obližnji dućan.

Nanosite li make-up prstima ili četkicom? – Koristim oba načina. Efekt nježnog pretapanja boja na kapcima lakše je postići prstima, a precizne poteze tamnim bojama u kutovima kapaka, kojima se stvara dramatičan efekt za večernji izlazak, bolje je nanijeti četkicom ili kistom.

Koje vam boje ruževa, laka za nokte, rumenila i pudera pristaju s obzirom na nijansu puti? – Sviđaju mi se ruževi i lakovi u boji mesa, a uz njih idu ružičasta rumenila koja odabirem zato što imam dojam da mi “obasjaju” lice. Muči li vas njega lica u sezoni alergija? – Još kako. Ima dana kad mi je koža tako nadražena zbog kihanja i šmrcanja da podnosi samo vodu i prirodnu kremu. Srećom, to ne traje dugo.

Kako njegujete tijelo? – Uljima s ekstraktima badema i masline, jer mi je koža jako suha. Nanosim ih odmah nakon tuširanja, na još vlažnu kožu, jer će je ulje u suprotnom još više isušiti. Pomaže mi i obična mast od nevena.

Koliko često idete frizeru? – Svakih nekoliko mjeseci, i to samo na podrezivanje vrhova kod prijateljice Petre iz salona Etra. Nikad me nije ni pokušala nagovoriti da se ošišam, za razliku od većine drugih frizera koje moja duga kosa mami da se prime škara.

Jeste li ikad došli u kušnju da obojite kosu? – Zadovoljna sam svojom prirodnom bojom, koliko god to danas čudno zvučalo. Jednom sam obojila samo jedan pramen: trebao je biti ljubičast, a ispao je ružičast.

Dogodi li vam se da odete spavati a da prije toga niste skinuli šminku? – Da budem iskrena, dogodilo se i to koji put, no srećom, nije bilo mnogo šminke na licu.

Tanja Vučičević

Linker
13. svibanj 2024 23:41