PRED OGLEDALOM: ANA JELUŠIĆ

Nemam puno prilika za šminkanje

Samo jednom sam se sa skijanja vratila kao klaun: lice nisam zaštitila kremom za sunčanje pa su mi obrazi i vrh nosa bili crveni, a dio oko očiju, koji je bio pod skijaškim naočalama, posve bijel. No, tada sam naučila lekciju pa niti u planine niti na more više ne idem bez Uriage Hyseac dnevne kreme s faktorom 50 ili, pak, Neutrogena total block – kaže Ana Jelušić , 23-godišnja skijaška reprezentativka, koja se uključila u kampanju trgovačkog lanca dm Zaštiti se… i neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu!, upozoravajući da se na suncu može izgorjeti bilo gdje i bilo kad.

Kako se još štitite od sunca? – Često zaboravljamo da je sunce opasno i za oči. Posljednjih četiri, pet godina ne izlazim bez sunčanih naočala koja imaju stakla s UVA i UVB zaštitom. A pred ljeto uvijek uzmem i beta karoten, kako bih kožu dodatno pripremila za sunčanje. Kako njegujete usnice – ružem, labelom, sjajilom…? – Zagrebački melem je moj najbolji prijatelj, i na moru, i na skijalištu. Čemu pridajete više pažnje – njezi tijela ili lica? – Licu – tijelo se uvijek može ‘sakriti’, a lice je u prvom planu. Noću obavezno nanosim hranjivu Gatineau kremu.

Kako održavate liniju? – Najviše pravilnom prehranom, odnosno, laganom mediteranskom kuhinjom. Uglavnom jedem povrće kuhano na pari, meso pečeno na žaru, pijem puno vode, cijeđene voćne sokove i frapee. I prije nego sam postala aktivna sportašica, puno sam plivala, vozila bicikl i trčala, a sada sam to dopunila i odlascima u teretanu, četiri puta tjedno. I, dakako, treninzima.

Odlazite li redovito kozmetičarki? – Samo na depilaciju i pedikuru, a na detaljno čišćenje lica idem dva, tri puta godišnje jer nemam problema s tenom. Otkako je Janica Kostelić otvorila salon u Rijeci, njezina sam ‘mušterija’.

Na što trošite najviše novca u parfumeriji? – Na preparate za njegu jer nemam puno prilike za šminkanje pa mi make-up traje dugo. Sva moja šminka stane u manju toaletnu torbicu: Dior Sculpt korektor, Chanel puder, Mac bronzer, Lancome crna maskara i Chanel plavosiva olovka za oči.

Koliko pažnje posvećujete njezi kose? – Imam dugu kosu i, kako se na treninzima i skijalištu uvijek oznojim, moram je prati svaki drugi, treći dan pa mi je vrlo važno da imam kvalitetan šampon, regenerator, masku… Godinama koristim Aveda preparate koje sam prije kupovala u Americi, a odnedavno u Rijeci, u Studiju Perman. Zaista su izvrsni: kosa mi je zdrava, podatna i sjajna, bez prhuti i ne masti se.

Snježana Dragojević Harapin

Linker
18. travanj 2024 11:01