OSKAROVAC U SARAJEVU

Morgan Freeman prošetao Baščaršijom i pojeo ćevape

Nakon prvog sarajevskog dana koji je proveo odmarajući se u hotelu, glumac Morgan Freeman prošetao se Baščaršaršijom. Šetnja američkog oskarovca koji je gost ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, započela je ispred Muzeja Sarajevo, na samom ulazu u Baščaršiju, gdje mu je vodič ukratko ispričao povijest Bosne i Hercegovine u 19. stoljeću.

Glumac se zatim uputio do Sebilja – glavne sarajevske česme – na kojoj se napio vode te nastavio šetnju do centra Morića han, sagrađenog u 16. stoljeću, u kojem mu se posebno svidjela malena galerija sa šarenim perzijskim tepisima.

Nakon obilaska Gazi Husrev-begove džamije, dobro raspoloženi glumac u društvu svoje asistentice te direktora Sarajevo Film Festivala Mirsada Purivatre uputio se na ćevape u poznatu sarajevsku ćevabdžinicu Hodžić.

Tijekom šetnje glumcu proslavljenom filmovima “Vozeći gospođicu Daisy”, “Iskupljenje u Shawshanku”, “Nepomirljivi”, “Sedam” i “Djevojka od milijun dolara”, obratio se mladi kanadski bračni par koji u Sarajevu provodi svoj medeni mjesec a on im je poželio sreću u životu.

Linker
29. travanj 2024 19:38