Tea Cimas /Cropix
U INTERVJUU ZA GLORIJU

Moj suprug nije papučar nego moderan muškarac

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović (46) u velikom intervjuu za Gloriju govorila je kako je njena obitelj reagirala na njezinu kandidaturu za predsjednicu te priznala kako je u izbornu utrku ušla uz podršku supruga Jakova i kćeri Katarine (13), ali i negodovanje sina Luke (11).

Kako su na kandidaturu reagirala vaša djeca? – Luka je bio jako protiv zato što nije htio izgubiti mamu. Katarina je pragmatičnija, na politiku gleda kao na posao koji treba odraditi. Iako i Luka prati politiku i navija za mene svim srcem, on ima jako razvijenu empatiju i mislim da mu jako smeta kad negdje o meni čuje ružnu riječ, to ne podnosi. Ja znam što hoću promijeniti i napraviti kao predsjednica, ali ono što me najviše brine, čega se cijeloga života ne mogu otarasiti, to je osjećaj grižnje savjesti da djeca rastu, a ja ne mogu još više sudjelovati u njihovu odrastanju.

Kakav je bio stav vašeg supruga? – On uvijek gleda interese obitelji. Dosta dugo je razmišljao što je najbolje, je li pravo vrijeme za to s obzirom na to da su nam djeca u osjetljivoj dobi. I ja bih zbog djece voljela da je moj politički angažman pričekao još koju godinu, ali dođe trenutak kad nešto morate pokrenuti.

Je li vaš suprug ikad požalio što je svoju karijeru podredio vašoj? – Nikada, mislim da je zadovoljan svojim životom. Uvijek se htio posvetiti djeci. Jedino mi je žao što mu se to neće valorizirati u životopisu. Uskoro, kad se vrati u Hrvatsku, morat će potražiti posao, a ne može u životopisu navesti da je 13-14 godina bio tata.

Ako bi ga netko nazvao papučarem, što biste mu odgovorili? – Nije on papučar nego moderan muškarac.

Razgovarao Nevio Pintar

Pročitali ste dijelove iz velikog intervjua koji je Kolinda Grabar Kitarović dala za Gloriju. Kako je upoznala supruga, kako održava kondiciju, ima li stilista, koji joj je nadimak, zašto nosi umjetne trepavice, kako je polomila obje ruke i još mnogo zanimljivosti o jedninoj ženskoj kandidatkinji na predstojećim predsjedničkim izborima pročitajte u novoj Gloriji koja je na kioscima od 24. prosinca.

Linker
28. travanj 2024 17:21