EKSKLUZIVNO U NOVOJ GLORIJI

Mirjana Hrga - dnevnički zapisi iz pakla Sarajeva

Iskusna ratna reporterka Al Jazeere Balkans, koja već tri godine živi na relaciji Sarajevo-Zagreb, u dnevniku koji je vodila za čitatelje Glorije otkriva lice i naličje nemira u glavnom gradu BiH: s jedne strane masa nezadovoljnika, zapaljene zgrade, izgorjeli automobili, porazbijana stakla, pune bolnice ozlijeđenih i unezvjereni mladenci, a s druge koncerti, utakmice i ispijanje kave na zubatom suncu.

Donosimo isječak iz sarajevskog dnevnika Mirjane Hrge:

– Kad smo vidjeli što se dogodilo u Tuzli, odmah smo sve posložili, poslali ljude na teren i organizirali posao. Nikome se nisam javila jer bi mi ti pozivi odvlačili koncentraciju. Tata me je vidio na ekranu pa je znao da sam dobro. Moja si je sestra u jednom trenutku dozvolila paniku i poslala mi poruku:” Javi mi je li sve u redu”. Ja sam samo odgovorila – da. Bio je to jedini razgovor sa Zagrebom tih dana. Za sebe se uopće nisam bojala, ali moram priznati da je me jako bilo strah za kolege na terenu. Jednom od njih je doletio kamen u glavu pa više nismo mogli s njim uspostaviti kontakt…

Pročitali ste dio zapisa Mirjane Hrge o četiri dana gorućeg Sarajeva, ostatak gdje, među inim piše i kako je moguće da je u isto vrijeme Darko Rundek održao tri rasprodana koncerta, te svoje općenite dojmove o Sarajevu gdje živi i radi već tri godine pročitajte u tiskanom izdanju Glorije, br.997 koja je na kioscima od 13. veljače, a koja Vam povodom Valentinova daruje i afrodizijačku kuharicu s 25 neodoljivih ljubavnih jela.

Linker
26. travanj 2024 14:48