NJUJORŠKI STIL

Marijana Batinić: Volim biti njegovana

Nakon dva mjeseca provedenih u nacionalnom parku Corcovado na jugu Kostarike, gdje je na jarkom suncu snimala nove epizode reality showa “Survivor”, atraktivna Splićanka Marijana Batinić ostvarila je svoj dugogodišnji san – otputovala je u New York.

I dok je u Kostariki dane provodila odjevena poput akcijske junakinje Lare Croft – u vojničkim čizmama, hlačama i majicama na bretele, spletene kose, lica namazanog tek toniranom kremom sa zaštitnim faktorom 50 – u New Yorku su je dočekale sve blagodati civilizacije. Stoga je nakon dolaska u hotel pokraj Empire State Buildinga najprije dugo ležala u kadi, potom se pomno našminkala, isfenirala kosu, odjenula haljinicu, obula cipele s vrtoglavo visokim potpeticama i – otišla u shopping.

Diplomiranoj pravnici koja se odlično snašla i kao voditeljica hit zabavnog domaćeg serijala “Ljubav je na selu” na RTL Televiziji, u pohodu po Manhattanu na dva dana pridružio se i dečko, rukometaš Matej Pašalić, s kojim je bila i na pravom američkom vjenčanju njegova prijatelja. No, ostatak tjedna Marijana je sama obilazila butike na Petoj aveniji, luksuzne robne kuće te outlete, vintage dućane i male radnje koje nude kreacije mladih, još neafirmiranih dizajnera u Sohou i na Lower East Sideu. A iz Amerike se u Zagreb vratila s lepršavim haljinicama te štiklama Steve Madden i Jeffrey Campbell.

MOJ STIL – Zbilja ovisi o raspoloženju: jedan dan sam rokerica s kožnatim čizmama, jaknom i trapericama, a drugi dan romantičarka u lepršavoj haljinici i štiklama. S godinama sam se uozbiljila i prerasla plastični nakit, kričave boje, točkice i zvjezdice, šarene pramenove na glavi i tešku šminku. Sada više naginjem prirodnijem, decentnijem i ženstvenijem stilu. Ali, i dalje volim drveni nakit, velike bedževe, otkačene broševe, džepne satove…

TAJNA DOBROG IZGLEDA – Volim biti njegovana. Redovito idem na razne masaže – anticelulitne, relaksirajuće i medicinske jer imam probleme s kralježnicom, jednom mjesečno odlazim na pedikuru i manikuru, a svaka dva mjeseca na čišćenje lica. Na kosu sam posebno osjetljiva i njegujem je isključivo Revlon Professional preparatima, a doma imam cijeli asortiman za oblikovanje frizure: figara, pegli, četki, viklera….

NAJ KOMAD ZA PROLJEĆE – Vintage haljina od brušene jelenje kože. Kupila sam je u dućanu u njujorškom Sohou, a kombinirat ću je s gležnjačama Steve Madden, velikom kožnatom torbom i tigrastim Etro sunčanim naočalama.

ODJEVNI FETIŠ – Haljinice. Najdraže mi je odijevanje iz jednog komada: brzo se obučeš, a još brže svučeš. Omiljene su mi plisirane haljine A kroja u zemljanim tonovima, a od materijala obožavam lan, pamuk i svilu. Jedna od najdražih haljina mi je svilena u boji pudera, djelo moje prijateljice splitske kreatorice Monike Sablić, a nosim je isključivo u posebnim prigodama, poput vjenčanja ili obiteljskih okupljanja.

Marijana Marinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta o stilu Marijane Batinić. U proljetnom specijalu Glorije IN (br. 12) saznajte i koji su Marijanini omiljeni gadgeti, kakve satove nosi, gdje pronalazi modnu inspiraciju i kako je na nju utjecalo odijevanje Njujorčana, kako je održavala formu na Kostarici, gdje najviše voli kupovati odjeću, koju obuću preferira, čija odijela i jakne nosi ove sezone, koji je njen IN modni detalj za proljeće, čiji nakit voli nositi, koje mirise koristi, čime njeguje lice i tijelo…

Linker
28. travanj 2024 22:02