Bianka Zugelj, vizazistica, 24102015, foto: Ana Mihalic
 Ana Mihalić
ONA STOJI IZA TRANSFORMACIJA

Majstorica maske Bianka Žugelj - njeno lice ne zvuči poznato

Njeno lice gledateljima ne zvuči poznato, ali zato svi vide njenih ruku djelo i dive mu se: za preobrazbe sudionika popularnog TV showa zaslužna je zagrebačka majstorica maske, koja je zanat učila od najboljih holivudskih maskera.

Zagrepčanka Bianka Žugelj (34), jedina šminkerica iz Hrvatske koja je završila prestižnu školu Cinema Makeup u Los Angelesu.

– Roditelji su mi pomogli platiti školarinu koja je iznosila 10.000 dolara. Profesori su bili vrhunski, recimo Kevin Brennan, koji je izrađivao maske za film “Pirati s Kariba” te spot za “Thriller” Michaela Jacksona. Pa Craig Reardon, koji nam je otkrio “maskirane tajne” filmova “Poltergeist”, “Dosjei X” i “Kako je Grinch ukrao Božić”, i J. D. Bowers, koji je radio na “Indiani Jonesu i Kraljevstvu kristalne lubanje” – priča Bianka kojoj je rad u showu Tvoje lice zvuči poznato najdraži projekt dosad.

Snježana Dragojević Harapin

Kako je jednoj glazbenici karijera sasvim neslućeno otišla u ovom smjeru, kako njeme maske komentiraju njeni najbliži te šminka li se privatno pročitajte u novoj Gloriji.

Linker
17. travanj 2024 22:46